Jack Daniel’s BBQ Entrecotes med zucchini salat

af | 22. jul 2011 | BBQ/Grill, Grøntsager, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Salater

Et par gode entrecotes steaks på grillen sammen med en lækker salat af tyndt skårne lange strimler af zucchini og gulerødder, som er vendt i en dejlig dressing.

Jack Daniel's BBQ Entrecotes med zucchini salat

Et par gode entrecotes steaks på grillen sammen med en lækker salat af tyndt skårne lange strimler af zucchini og gulerødder, som er vendt i en dejlig dressing.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Grill, BBQ, Salat, Grøntsager, Oksekød
Køkken: Amerikansk, Italiensk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. gode entrecoter af ca. 2½ cm tykke
  • BBQ sauce
  • 2 zucchini / squash gerne nye da de er mere faste i kødet
  • 3 - 4 nye gulerødder
  • 1 - 2 spsk. kapers
  • Salvieblomster
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 2 spsk. Hvidvinsbalsamico eddike
  • 1 spsk. Honning
  • 200 g. cherrytomater på stilk
  • 1 - 2 bundt forårsløg
  • Salt og peber

Udstyr

  • Grill

Sådan gør du

  • Benyt en grøntsagsskræller til, at skrælle grøntsagerne i meget tynde skiver.
  • Du kan vælge at svitse de tyndt skårne grøntsager meget kort på en pande eller servere dem rå. Dressingen trænger bedre ind i grøntsagerne når de har fået lidt varme.
  • Bland ca. olivenolie, balsamicoeddike og honning og salt og peber. Hæld dressingen over grøntsagerne sammen med en god portion kapers.
  • Steg forårsløgene, som du forinden har penslet med olie (evt. olie, citron, hvidløg og chili), kort på direkte varme. Læg dem til side på den indirekte side.
  • Læg samtidig cherrytomaterne på den indirekte. Pas på de ikke får for meget da de ellers bliver for bløde og til mos. De skal ca. have 5 - 10 minutter. Når de slår revner tages de af.
  • Steg entrecoterne ca. 6 - 8 minutter i alt afhængig af tykkelse. Steg dem først over direkte varme, hvor de efter 1½ min. smøres med BBQ saucen på hver side. Derefter lægges de over på indirekte varme, hvor de igen smøres inden de får lov, at trække. En god ide er at tjekke dem med et stegetermometer. 56 grader for rød.

Noter

Server ex. retten med godt brød og pesto til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Som tilbehør til et par BBQ entrecoter havde jeg valgt tyndt skårede zucchini og gulerødder blandet med en marinade og kapers og salvie blomster, grillede cherry tomater og nye forårsløg til. Ideen til zucchini og bede salaten kommer fra Hanne Blochs bog, Mit køkken i Umbrien. Jeg har siden jeg første gang stiftede bekendtskab med den tilføjet gulerødder og kapers.

For en del år siden, da jeg startede bloggen var Jack Daniel’s BBQ saucer blevet mere almindelige i handlen, og saucen giver en god smag til sine steaks.  For et par år siden stødte jeg på den over nettet og fandt den så god, at jeg droppede min egen hjemmelavede i en længere periode. Jeg har fortsat to flasker Jack Daniel’s BBQ Saucer, som består af den almindelige No. 7 recipe og Hickory Brown Sugar. Antallet af JD BBQ Saucer er samtidig steget markant, efter firmaet har vundet mere terræn.        

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Jeg tror ikke, jeg har prøvet Jack’s sauce, men har hørt rigtig godt om den. Kan de købes i butikkerne herhjemme?

    Skønt grillmåltid 🙂

    Svar
    • wp-admin

      Hej Piskeriset
      Tak for kommentaren :-).
      Du kan i dag købe JD i Føtex, Bilka og jeg mener Kvickly. Jeg har ind i mellem set dem i Netto, ellers specialbutikker.
      God fornøjelse når du får dem prøvet.

      /Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Langtids grillet kalvefilet | GASTROmad - [...] Jack Daniels BBQ Entrecotes med Zucchini og bedesalat. [...]
  2. Coq au Vin på Grillen | GASTROmad - [...] Jack Daniels BBQ Entrecotes. [...]
  3. Coq au Vin på Grillen | - […] Jack Daniels BBQ Entrecotes. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!