Efter at have læst om langtids grillning af kød på en amerikansk blog (seriouseats.com), som Gastromand.dk havde linket til måtte jeg afprøve den metode. Men, men, det blev mere et interessant forsøg :-). Selv om jeg fulgte bloggens nemme anvisninger og brugte stege termometer, blev fileterne desværre gennemstegt. Opskriften i sig selv fejler ikke noget, men jeg vil give kalvefileterne noget mindre tid en anden god gang :-).
Prøv disse retter: Jack Daniels bbq entrecotes // Steak af Kalvehøjreb
Langtids grillet kalvefilet
Ingredienser
Kalvefilet
- 2 kalvefileter af ca. 1½ – 2½ cm tykkelse.
Sauce
- 4 dl. kalvefond
- 1 dl. portvin
- 3 dl. rødvin
- 2 spsk. balsamico
- 1 -2 spsk. honning
- 1 skalotteløg
- 4 kviste timian
Blomkålspure og porre
- ½ Blomkål
- Ca. ½ liter mælk
- Porre
Fladtrykte kartofler
- 6 – 8 almindelige kartofler
- Olie
- Frisk eller tørret timian
- Evt. hakket hvidløg
Salat
- 1 bundt radiser
- 1 majroe
- 1 bundt felt salat
- 2 spsk. æblecidereddike
- 6 spsk. rapsolie
- 1 spsk. honning
Enoki Svampe
- 1 bakke Enoki svampe Fløjsfodssvampe
Sådan gør du
Kalvefilet
- Steg fileterne på grillen, på den indirekte side i ca. 4 minutter på hver side.
- Brug et stegetermometer, men tag dem af grillen inden de når den ønskede temperatur 56 grader for rød. Vend dem meget ofte og giv dem til sidst ½ minut på indirekte side. Lad dem hvile i ca. 8 minutter inden servering.
Blomkålspure og porre
- Kog blomkålet mørt i mælk ved svag varme og uden låg. Husk at holde øje med, at det ikke koger over. Det tager ca. 25 minutter.
- Si blomkålen, men gem mælken.
- Pureer blomkålen i en blender, tilsæt evt. en smule mælk hvis pureen er for tyk.
- Smag til med salt og peber og evt. lidt citron for syre.
- Hold pureen lun.
- Skær bunden af porren af og skær den ud i ca. 2 cm skiver. Pres skiverne ud af hinanden. Blancher skiverne kort i vandbad. Ca. ½ minut, som dernæst kommes i isvand.
- Ved anretning fyldes porrehylsteret med blomkålspureen.
- Drys evt. lidt hakket ramsløg, purløg eller persille over.
Fladtrykte kartofler
- Skræl og kog dernæst kartoflerne til de næsten er møre.
- Sørg for, at de damper godt af. Stil dem til side indtil de er lune.
- Tryk dem flade med hånden eller en grydeske.
- Kom godt med olivenolie og rigeligt med frisk hakket timian, evt. hakket hvidløg og salt, eller hvad man nu ellers har af krydderurter på dem.
- Sæt dem i en ovn ved 180 grader i ca. 30 min eller indtil de er gyldne, men pas på de ikke bliver for gyldne.
Sauce
- Hæld balsamico, portvin og rødvin i en gryde sammen med timian og et hakket skalotteløg.
- Kog det ned til 1/3. Hæld kalvefonden ved og kog yderligere ned til 1/3 eller mindre.
- Smag til sidste til med lidt honning. Saucen er en typisk rødvinssauce, der kan blive meget kraftig.
Salat
- Skær majroerne og radiserne i tynde skiver på et mandolinjern.
- Radiserne skæres på langs.
- Bland en marinade af rapsolie, æblecidereddike og honning, som hældes over radiserne og majroerne.
- Lad dem marinere i 1 – 2 timer, hvorefter de ved anretning lægges ovenpå feltsalaten.
Enoki svampe
- Vend enoki svampene kort tid ca. 1 minut på en meget varm pande.
Enoki svampene, eller fløjsfodssvampen faldt jeg tilfældigt over. Svampene har en skøn duft af frisk skovbund og en behagelig aromatisk smag. De kan både bruges friske som tilbehør eller tilsættes en suppe, salater eller ovenpå noget varmt. Skær bunden af svampene og de er lige til, at servere. Jeg valgte, at vende dem meget kort på en varm pande, uden de faldt sammen. De fik derved en lille smule sprødhed og smagte fantastisk.
Anret ex. som på nedenstående billede. Pas på med saucen, da den er meget kraftig.
0 kommentarer