Fajitas

af | 22. jul 2022 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

Fajitas Opskrift på lækker kylling lavet i ovn med peberfrugt

Fajitas er en utrolig nem og lækker mexicansk opskrift på krydret kylling og peberfrugt.

Server Fajitas i små mexicansk hjemmelavede tortillas pandekager med salsa, frisk koriander og guacamole til. Retten er en nem aftensmad, da kyllingen marineres med tør krydderier natten over i køleskabet, så smagen bliver helt perfekt. Næste dag er det bare at komme det i ovnen

I min version på fajitas har jeg tilberedt kyllingebryst fileterne i ovnen, hvilket er for nem hedens skyld. Du kan meget nemt, grille dem ved at brune dem direkte og dernæst indirekte i omkring 20 minutter. Peberfrugter og løg er perfekte at grille, så alle ingredienser kan sagtens laves på grillen.

Opskrift på Fajitas med kylling i ovn

Når aftensmaden skal gå hurtig, men samtidig ønsker noget lækkert er Fajitas det perfekte valg af en ret. Langt de fleste af os køber kyllingebryst som både er sundt og nemme at lave. De er ligeledes meget gode at marinere som i denne ret, hvor jeg har brugt en dry rub. Denne Fajitas mix er en blanding af forskellige tør krydderier fra det mexicanske køkken. Forskellige chilipulver, spidskommen, kanel og oregano og selvfølgelig smagen er lime.  

Prøv også disse Mexicanske opskrifter: Quesadillas med Oksekød // Fiske Tacos

Fajitas Opskrift på lækker kylling lavet i ovn med peberfrugt

Fajitas

Fajitas er en utrolig nem og lækker Tex-Mex opskrift på krydret kylling og peberfrugt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Kylling, Hovedret, Aftensmad
Køkken: Mexicansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Marinering: 1 day
Samlet tid: 1 day 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Fajitas

  • 4 kyllingebryst fileter
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. Chipotle
  • 0,5 tsk. guajillo chili
  • 0,5 tsk. pasilla chili
  • 1 tsk. løg
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • 0,5 tsk. spidskommen
  • 0,5 tsk. kanel
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. revet limeskal

Tilbehør

  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 2 stk. rødløg
  • Frisk koriander
  • Guacamole
  • Pico de Gallo

Sådan gør du

Fajitas

  • Bland alle tør krydderierne sammen. Kør det i en kaffekværn eller minihakker.
  • Masser det rigtig godt ind i kyllingebryst fileterne som lægges på køl i mindst 4 timer, men bedst natten over.
  • Opvarm ovnen til 180 grader.
  • Varm en pande op til middelhøj varme, hvori der kommes lidt olie på.
  • Brun kyllingebryst fileterne på begge sider, og placer dem i et ildfast fad, som sættes i ovnen i omkring 25 minutter.
  • Skær begge peberfrugter i strimler og rødløgene ligeledes i strimler.
  • Steg peberfrugter og løg kort på panden ved middelhøj varme.
  • Når kyllingefileterne er færdige skæres de i strimler og blandes med stegte peberfrugter og rødløg.

Noter

Server fajitas til tortilla panderkager med salsa, guacamole, frisk koriander og lime til. En nem og skøn mexikansk aftensmad.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Fajitas i tortillas

Tips til Opskriften

Du kan enten købe tortillas eller lave dine egne Tortillas efter denne Opskrift.

Kylling i retten kan erstattes med både oksekød eller svinekød. Brug udskæringer der kan steges eller grilles på kort tid. Flanksteak er eksempelvis meget velegnet til dette.

Tilbehøret synes jeg bør være klassisk mexicansk som Hjemmelavet Guacamole og Salsaen Pico de Gallo. Begge dele er ligesom Fajitas nemme og hurtige selv at lave. Samtidig kan de holde sig et par dage i køleskabet hvis der er noget tilovers.

Tacos opskrifter er vi rigtig glade for, da smagen er vildt lækker, og der er mange forskellige variationer. Samtidig fungere en taco super godt som restemad eller i madpakken til næste dags frokost. Heldigvis kan man købe ægte majs tortillas i flere af de større supermarkeder. Ellers fås de på nettet.

Fajitas er det man kalder Tex-Mex opskrift, hvilket er en amerikaniseret mexicansk opskrift. Selv om den ikke er hundredprocent ægte mexicansk kan man følge min version og få ægte mexicansk smag frem.

Kyllingbryst med dry rub

Lad de krydrede kyllingebryst fileter ligge natten over for det bedste resultat.

Tex-Mex kylling fajitas

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!