Fyldte mini peberfrugter

af | 23. feb 2018 | Appetizer, Hovedretter, Lam, Opskrifter

Mini peberfrugter er utrolig delikate, og når de er fyldt med en lækker lammefars med krydderier, er de utrolig perfekte som en snack menu eller lille forret.
Udover at fyldte mini peberfrugter smager fantastisk er de samtidig en nydelse for øjnene med et festfyrværkeri af alle deres forskellige farver.

Man bestemmer helt selv, hvilke krydderier man kommer i sammen med lammefarsen. Jeg valgte pga. den lette sødme fra peberfrugterne at tilsætte en god saltet fetaost, efter selve farsen var tilberedt og kølet ned. Da jeg brugte lammekød, synes jeg at det passer bedste med krydderurter som rosmarin og lidt oregano, men det er helt op til en selv om man vil bruge andre krydderurter eller krydderier.

Fyldet kan man eksempelvis laves ugen inden, og fryse ned eller tilberede de fyldte minipeberfrugter et par dage i forvejen, og bare varme dem op i ovnen inden servering. På den måde er de fantastisk nemme at tilberede og servere.

 

Fyldte mini peberfrugter

Mini peberfrugter er utrolig delikate og fyldt med en lækker lammefars med krydderier er, at det en perfekt snack menu eller forret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Snack, Hovedret, Forret, Lammekød,
Køkken: Græsk, Middelhavskøkkenet
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. hakket lammekød
  • 1 – 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. tomatpure
  • ½ dl. rødvin
  • 1 – 2 dl. tomat passata
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. tørret rosmarin
  • 1 kanelstang
  • Ca. 100 g. god saltet fetaost
  • Ca. 500 – 750 g. mini peberfrugter i forskellige farver

Sådan gør du

  • Skræl gulerødderne, skær bund og top af bladsellerierne, fjern skrællen fra løg og hvidløg.
  • Skær gulerødder og bladselleri på langs i tynde skiver, dernæst skæres de i tynde stængler og til sidste i meget små tern.
  • Løget skæres i meget små tern. Hvidløget presses.
  • Varm en gryde op med lidt olie i. Brun lammekødet grundigt, at tilsæt gulerødder, bladselleri, løg og hvidløg og skru ned for varmen.
  • Rør rundt i det og lad grøntsagerne sauterer uden at de får farve.
  • Kom tomatpastaen i lad det svitse med i et par minutter inden rødvinen hældes i, og lad alkoholen fordampe i et minuts tid.
  • Hæld nu 1 dl. tomatpassata i sammen med krydderierne, og rør godt rundt.
  • Læg låg og lad det simre i en time ved svag varme. Tilsæt evt. lidt mere tomatpassata, hvis lammefarsen er for tør.
  • Smag til med salt og peber og se om det skal have flere krydderier.
  • Lad retten køle ned inden fetaosten blandes i.
  • Skyl peberfrugterne, og skær toppen (gem dem). Pil forsigtigt kornene ud.
  • Kom farsen op i en sprøjtepose, og skær et passende hul.
  • Fyld hver peberfrugt med farsen.
  • Sæt evt. toppene på igen.
  • Placer de fyldte mini peberfrugter i et fad, og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter, eller indtil de falder lidt sammen.

Noter

Du kan også bruge andre rester af noget hakket kød, som f.eks. oksekød eller svinefars.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har købt mini peberfrugter i forskellige farver i flere store og små supermarkeder. Både i mindre pakninger og op til 1 kg. De burde være nemme at få fat på.

Et lille tip til når minipeberfrugterne skal fyldes er at bruge en sprøjtepose eller frysepose med et passende hul i. Selve farsen skal ikke være for varm når peberfrugterne fyldes, da man derved kommer mere væde i peberfrugterne end kødfyldet. Sørg derfor at fyldet er kølet ned.

Hvad kan man servere sammen fyldte minipeberfrugter kan være en skøn Tomatsalat og Focaccia brød og nogle gode oliven. På den måde får man en fyldig forret eller lille hovedret.

 

Arranger de fyldte minipeberfrugter i et stort fad.

 

Skær grøntsagerne i små fine tern.

 

Sauter grøntsager og kød i en pande og lad det simre sammen.

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.