Karrysalat

af | 9. apr 2020 | Frokost, Opskrifter, Tilbehør

En ægte hjemmelavet karrysalat hører sammen med silden på et frokostbord ved en hyggelig familie komsammen, til jul eller påske. Når jeg får serveret en færdiglavet karrysalat fra supermarkedet springer jeg den altid over, men på restauranter eller ved familiesammenkomster elsker jeg at få en hjemmelavet lækker karrysalat, da den smager langt bedre end den fra supermarkedet.
Et stykke med marineret sild og med karrysalat ovenpå gør nu noget til en fantastisk lækker frokost med det hele.

En rigtig god karrysalat er noget af det nemmeste at lave, og det kan derfor ikke betale sig at købe den i supermarkedet, hvor der hverken er ægte mayonnaise eller æg i.
Langt de fleste har ingredienserne i hjemmet og det tager ikke langt tid at blande det sammen.
Karrysalat består af en god mayonnaise og lidt creme fraiche eller skyr blandet med en ægte og god karry, hvor jeg har valgt en mere speciel til denne karrysalat som både giver den noget styrke og smag.
Desuden skal der noget sprødt og syrlig i karrysalaten udover de obligatoriske kogte æg.
For det syrlig har jeg valgt at bruge cornichoner, da jeg synes de giver en mere syrlig smag. Er man ikke til dem kan man sagtens bruge syltede drueagurker.
Jeg har ligeledes valgt kapers, da de giver en fantastisk lækker smag sammen med de sprøde æbler og skalotteløget.

 

 

Karrysalat Verdens Bedste og Nemmeste

En ægte hjemmelavet karrysalat smager langt bedre end de købte og er utrolig nem selv at lave. Ovenpå et stykke marineret sild får man den bedste frokost mad.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Frokost, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 23 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 æg
  • 4 spsk. Mayonnaise
  • 3 spsk. Creme fraiche 18 % eller Skyr
  • 2 - 4 tsk. God karry
  • 2 spsk. Fint skårne cornichoner eller drue agurker
  • 1 spsk. Groft hakket kapers
  • 1 fint skåret skalotteløg
  • ½ æble
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog æggene i 8 minutter, hvorefter de skylles med koldt vand og køles ned.
  • Bland mayonnaise og skyr sammen med den mængde karry man synes der passer til blandingen.
  • Skær cornichoner eller drueagurkerne i fine tern så det passer med omkring 2 spsk.
  • Hak kapersene groft så det passer med omkring 1 spsk.
  • Skær skalotteløget i små tern.
  • Æblet skæres i små fine tern med skrællen på.
  • Æggene skæres i mindre tern.
  • Bland cornichoner, kapers, skalotteløg, æble og æg i en skål.
  • Vend dernæst karrycremen i de øvrige ingredienser lidt af gangen indtil man får den konsistens man ønsker.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

En karrysalat kan holde sig i køleskabet i omkring 3 - 5 dage.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

 

Man kan uden vanskeligheder lave en karrysalat dagen eller et par dage før den skal serveres. Det gør den kun bedre ved, at få lov at trække, så den får en god og rund karrysmag.

Hvor lang tid kan en hjemmelavet karrysalat holde sig?
Først og fremmest skal den være på køl, og kan holde sig i omkring 4 – 5 dage. Bruge man en god færdiglavet mayonnaise som Hellmanns eller Heinz kan den muligvis holde sig lidt længere.
Er man i tvivl så smag på den, og virker den sur skal den kasseres.

Hvad er din bedste opskrift på en karrysalat?

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.