Laksetatar på sprødt skind

af | 18. nov 2016 | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter, Nytår, Opskrifter

Puha, så fik jeg her til formiddag overstået mit fjerde og næstsidste modul i min fleksible diplomuddannelse, og kan holde en pause inden jeg påbegynder det næste. Det har de sidste uger gået lidt udover bloggen, at jeg var nødt til, at fokuserer på opgave og eksamen.
Men for, at rette lidt op på det vil der snart være mindst en lille konkurrence på bloggen, som du godt kan glæde dig til.

Laksetatar på sprødt lakseskind er en fantastisk lækker forret eller appetizer, som i lige så høj grad giver øjet noget, at se på og få lyst til, at spise.
Inspirationen til denne opskrift er fra udsendelsen Mind of a Chef, som er en af mine mad ynglings serier på Netflix. Et godt sted til masser af inspiration, eller bare se nogle dygtige kokke lave god og simpel mad.

laksetatar

En laksetatar kan tilberedes på mange forskellige måder, og serveret for sig selv, på ristet rugbrøde eller det du selv har lyst til.
Da jeg ofte køber hele sider laks, og skærer dem ud i f.eks. passende fileter har jeg ofte noget skind tilovers, hvis jeg altså ikke lader det sidde på.
Sidder der ikke noget skind på det stykke laks du købt kan du som alternativt bruge ristet rugbrød for, at få sprødheden til denne laksetatar.

ingredienser-laksetatar

Retten passer super godt som en appetizer, eller forret og jeg tænker, at den godt kunne komme på mit bord nytårs aften. Den var meget hurtig at tilberede, og så fik jeg samtidig brugt noget af mine salt tørrede æggeblommer.

lakseskind

Opskrift på Laksetatar på fiskeskind

Laksetatar på sprødt skind

En laksetatar kan tilberedes på mange forskellige måder, og serveret for
sig selv, på ristet rugbrøde eller det du selv har lyst til.

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Forret, Fisk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

Sprødt lakseskind

  • Lakseskind
  • Neutral olie
  • 1 tsk. trøffeltang

Laksetatar

  • 100 - 150 g. frosne lakserester
  • 1 - 2 fint hakkede cornichoner
  • 1 - 2 spsk. fint hakkede rødbeder
  • 1 – 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 tsk. Fiskesauce
  • ½ spsk. revet peberrod
  • tsk. Sorte sesamfrø
  • Salt tørret æggeblomme
  • Rødbedespirer
  • 3 – 4 tsk. ørredrogn
  • 1 stk. Salt tørret æggeblomme

Sådan gør du

Sprødt lakseskind

  • Skindet renses for kødrester, som tørres i en ovn ved 100 grader i ca. 5 minutter.
  • Hæld olien i en stegepande så det dækker ca. 1½ - 2 cm fra bunden. Varm panden op, og steg skindet sprødt, hvilket tager et par sekunder.
  • Læg skindet på et stykke fedtsugende papir og drys det med trøffeltangen.

Laksetatar

  • Sørg for, at laksekødet har været frosset i 2 – 3 døgn inden tilberedning.
  • Hak laksekødet halvgroft med en kniv, hvorefter det kommes i en skål.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser på nær salttørret æggeblomme, rødbedespirer og ørredrogn, lidt af gangen, og smag til om der skal tilsættes mere. Pas på med salt, da både soyasauce og fiskesauce indeholder salt.
  • Læg ca. 1½ spsk. på hvert fiskeskind.
  • Lav en lille fordybning i midten, hvor ørredrognen placeres.
  • Riv lidt salt tørret æggeblomme over, og pynt med rødbedespirer.

Noter

Ørredrognen kan udskiftes med stenbiderrogn, når denne er i sæson.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

En lille ting angående rå fisk. Hvis laksen ikke har været frosset ned er det nødvendigt, at fryse den ned et par døgn. Og nu skal du ikke blive alt forskrækket. Fisk kan indeholde parasitter som dræbes ved stegning, kogning, grillning, saltning, røgning, marinering eller ved frysning. Det er selvfølgelig ikke sikkert at fisken har nogle i sig, men for en sikkerhedsskyld bør man fryse den et par døgn.

laksetatar-skind

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Anne

    Hej! Glæder mig til at prøve denne opskrift nytårsaften. Jeg har et spørgsmål: bruger du syltede rødbeder eller rå rødbeder?
    Mvh, Anne.

    Svar
    • Søren

      Hej Anne
      Jeg bruger syltede rødbeder.
      Bedste nytårs hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!