Laksetatar på sprødt lakseskind er en fantastisk lækker forret eller appetizer, som i lige så høj grad giver øjet noget, at se på og få lyst til, at spise.
Inspirationen til denne opskrift er fra udsendelsen Mind of a Chef, som er en af mine mad yndlings serier på Netflix. Et godt sted til masser af inspiration, eller bare se nogle dygtige kokke lave god og simpel mad.
Sådan bruges laksetatar
En laksetatar kan tilberedes på mange forskellige måder, og serveret for sig selv, på ristet rugbrød eller det du selv har lyst til.
Da jeg ofte køber hele sider laks, og skærer dem ud i f.eks. passende fileter har jeg ofte noget skind tilovers, hvis jeg altså ikke lader det sidde på.
Sidder der ikke noget skind på det stykke laks du købt kan du som alternativt bruge ristet rugbrød for, at få sprødheden til denne laksetatar.
Puha, så fik jeg her til formiddag overstået mit fjerde og næstsidste modul i min fleksible diplomuddannelse, og kan holde en pause inden jeg påbegynder det næste. Det har de sidste uger gået lidt udover bloggen, at jeg var nødt til, at fokuserer på opgave og eksamen.
Men for, at rette lidt op på det vil der snart være mindst en lille konkurrence på bloggen, som du godt kan glæde dig til.
Prøv også: Røget Torskerogn
Laksetatar på sprødt skind
sig selv, på ristet rugbrøde eller det du selv har lyst til.
Ingredienser
Sprødt lakseskind
- Lakseskind
- Neutral olie
- 1 tsk. trøffeltang
Laksetatar
- 100 – 150 g. frosne lakserester
- 1 – 2 fint hakkede cornichoner
- 1 – 2 spsk. fint hakkede rødbeder
- 1 – 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. soyasauce
- 1 tsk. Fiskesauce
- ½ spsk. revet peberrod
- 1½ tsk. Sorte sesamfrø
- Salt tørret æggeblomme
- Rødbedespirer
- 3 – 4 tsk. ørredrogn
- 1 stk. Salt tørret æggeblomme
Sådan gør du
Sprødt lakseskind
- Skindet renses for kødrester, som tørres i en ovn ved 100 grader i ca. 5 minutter.
- Hæld olien i en stegepande så det dækker ca. 1½ – 2 cm fra bunden. Varm panden op, og steg skindet sprødt, hvilket tager et par sekunder.
- Læg skindet på et stykke fedtsugende papir og drys det med trøffeltangen.
Laksetatar
- Sørg for, at laksekødet har været frosset i 2 – 3 døgn inden tilberedning.
- Hak laksekødet halvgroft med en kniv, hvorefter det kommes i en skål.
- Tilsæt de øvrige ingredienser på nær salttørret æggeblomme, rødbedespirer og ørredrogn, lidt af gangen, og smag til om der skal tilsættes mere. Pas på med salt, da både soyasauce og fiskesauce indeholder salt.
- Læg ca. 1½ spsk. på hvert fiskeskind.
- Lav en lille fordybning i midten, hvor ørredrognen placeres.
- Riv lidt salt tørret æggeblomme over, og pynt med rødbedespirer.
Noter
Ingredienser til laksetatar
Retten passer super godt som en appetizer, eller forret og jeg tænker, at den godt kunne komme på mit bord nytårs aften. Den var meget hurtig at tilberede, og så fik jeg samtidig brugt noget af mine salt tørrede æggeblommer.
Sådan håndteres fersk laks
En lille ting angående rå fisk. Hvis laksen ikke har været frosset ned er det nødvendigt, at fryse den ned et par døgn. Og nu skal du ikke blive alt forskrækket. Fisk kan indeholde parasitter som dræbes ved stegning, kogning, grill, saltning, røgning, marinering eller ved frysning. Det er selvfølgelig ikke sikkert at fisken har nogle i sig, men for en sikkerhedsskyld bør man fryse den et par døgn.
Hej! Glæder mig til at prøve denne opskrift nytårsaften. Jeg har et spørgsmål: bruger du syltede rødbeder eller rå rødbeder?
Mvh, Anne.
Hej Anne
Jeg bruger syltede rødbeder.
Bedste nytårs hilsner
Søren