Lammefond

af | 23. sep 2016 | Fond, Lam, Opskrifter

Lammefond minder i og for sig om kalvefond, på nær den er lavet på lammeben og rosmarin. Derudover har den de samme ingredienser.
Lammefond kan ligesom en kalvefond bruges til saucer, gryderetter eller supper, hvor man ønsker en lammesmag.
Jeg har næsten altid mine egne fond af kalv, høns, fisk og lam i mindre portioner i fryseren. På den måde er der lidt fond til en rigtig god sauce.

Lammefond

Lammefond minder i og for sig om kalvefond, på nær den er lavet på lammeben og rosmarin.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fond, Saucer, Lam, Opskrift
Køkken: Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 timer
Samlet tid: 10 timer 20 minutter
Antal: 4 Liter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 kg. lammeben
  • 1 -2 gulerødder i skiver
  • 1 hakket løg
  • ½ halv knoldselleri i tern
  • 1 helt hvidløg hakket
  • 1 porre i ringe
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 10 peberkorn
  • 5 l. vand
  • Frisk rosmarin
  • 3 laurbærblade
  • Salt

Sådan gør du

  • Brun lammebenene i ovnen i ca. 30 minutter ved 250 grader eller indtil de er brune og fedtet er smeltet væk. Ønskes en lys lammefond undlades dette.
  • Svits grøntsagerne på i en stor gryde indtil de har fået farve.
  • Kom benene ved og tilsæt tomatpuré og dernæst de øvrige ingredienser.
  • Lad det hele simre i 6 timer, inden det stilles til afkøling i 4 timer, eller som jeg gør til dagen efter. Fjern det øverste lag fedt, og si fonden gennem et klæde.
  • Kog nu fonden yderligere ned til halvdelen.
  • Du kan også koge den så meget ned, at den bliver til sky.

Noter

Frys f.eks. lammefonden i mindre portioner.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ovnbraiseret lammenakke | - […] 5 dl. lammefond […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.