ForsideFondVildt Fond

Kommentarer

Vildt Fond — 11 kommentarer

  1. Pingback: Fasan på fire måder | GASTROmad

  2. Du skriver “Brun vildtkroget i ovnen ved 200 g i ca. 30 timer.” Kan det passe at der skulle ha stået “Brun vildtkroget i ovnen ved 200 g i ca. 30 minutter. ” ?

    • Når du bruner et skrog bliver dette mere mørkt, hvilket gør din fond mere mørk. Du kan også svitse grøntsagerne, så de får en mørk overflade, som afgiver farve i fonden.

      De bedste hilsner
      Søren

  3. Jeg bruger normalt et helt! trimmet rådyr til at koge fond på, dvs alt! det jeg trimmer fra når jeg laver udskæringer. Dertil smider jeg typisk 2-3½ oksekraftben i og undlader tomat og rødvin – det er mega vigtig at brune det hele godt af !!. Der typisk ca 15L væske, ben, kød og ca 2kg grøntsager til at starte med, det får lov at simre til der er lige under 1L tilbage. Har jeg fasaner/ænder, andet i “overskud” kommer det med i gryden.

    • Hej Kim
      Altid med låg, uanset hvilket fond det drejer sig om.
      Skal den efterfølgende nedkoges efter den er siet, er det uden låg :-).
      Bedste hilsner
      Søren

  4. jeg har lige lavet fond af et helt rådyr,dog uden ryg og køller ! Hvad gør jeg af kødet,som jeg lige har pillet af og som smager superlækkert ? Det er overhovedet ikke tørt ! Der er ca 2 kg .

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen