Vildt Fond
Vildt fonden kan laves af forskellige slags vildtskrog, som kan være fasan, krondyr, harre, kanin eller hvad man nu har.

Vildtfond
Vildtfond kan lavet på mange forskellige slags skrog af vildt.
Udskriv
Pin
BedømRet: Fond, Saucer
Køkken: Fransk
Antal: 2 Liter
Ingredienser
- 1 kg vildtkrog
- 1 løg i tern
- 1/4 knoldselleri i tern
- 1 gulerod i skiver
- ½ porre skåret i skiver
- 5 sorte peberkorn
- 2 hele nelliker
- 3 hele enebær
- 2 laurbærblade
- 1 stor tomat skåret i tern
- 1 spsk. tomatpuré
- 1½ liter vand
- 1/4 flaske rødvin
- ½ liter kalvefond kan udelades
Sådan gør du
- Brun vildtskroget i ovnen ved 200 g i ca. 30 minutter, indtil fedtet er stegt af og skroget mørkt.
- Rist grøntsagerne i en gryde ved høj varme, kom skroget ved.
- Tilsæt rødvin og lad det fordampe, kom vand og fond i sammen med krydderierne.
- Lad fonden simre i minimum 4 timer under låg ved svag varme, hvorefter den tages af varmen og trækker i 1 time eller til dagen efter.
- Sigt fonden, kog den op og afskum fonden.
- Kog den yderligere ned efter behov.
Noter
Frys f.eks. fonden i små poser, så har man lidt fond til en god sauce.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!