Vildt Fond

af | 7. mar 2013 | Fond, Opskrifter, Vildt

Vildt fonden kan laves af forskellige slags vildtskrog, som kan være fasan, krondyr, harre, kanin eller hvad man nu har.

Vildtfond

Vildtfond kan lavet på mange forskellige slags skrog af vildt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fond, Saucer
Køkken: Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
Antal: 2 Liter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg vildtkrog
  • 1 løg i tern
  • 1/4 knoldselleri i tern
  • 1 gulerod i skiver
  • ½ porre skåret i skiver
  • 5 sorte peberkorn
  • 2 hele nelliker
  • 3 hele enebær
  • 2 laurbærblade
  • 1 stor tomat skåret i tern
  • 1 spsk. tomatpuré
  • liter vand
  • 1/4 flaske rødvin
  • ½ liter kalvefond kan udelades

Sådan gør du

  • Brun vildtskroget i ovnen ved 200 g i ca. 30 minutter, indtil fedtet er stegt af og skroget mørkt.
  • Rist grøntsagerne i en gryde ved høj varme, kom skroget ved.
  • Tilsæt rødvin og lad det fordampe, kom vand og fond i sammen med krydderierne.
  • Lad fonden simre i minimum 4 timer under låg ved svag varme, hvorefter den tages af varmen og trækker i 1 time eller til dagen efter.
  • Sigt fonden, kog den op og afskum fonden.
  • Kog den yderligere ned efter behov.

Noter

Frys f.eks. fonden i små poser, så har man lidt fond til en god sauce.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Vildt Fond

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

10 Kommentarer

  1. Lasse

    Du skriver “Brun vildtkroget i ovnen ved 200 g i ca. 30 timer.” Kan det passe at der skulle ha stået “Brun vildtkroget i ovnen ved 200 g i ca. 30 minutter. ” ?

    Svar
    • Søren

      Du har fuldstændig ret, ellers ville det blive forkullet andeskrog :-). Tak for du gjorde mig opmærksom på det.
      Glædelig jul.
      Søren

      Svar
  2. Frk jæger

    Hvad er fordelen ved at komme det i ovnen først?

    Svar
    • Søren

      Når du bruner et skrog bliver dette mere mørkt, hvilket gør din fond mere mørk. Du kan også svitse grøntsagerne, så de får en mørk overflade, som afgiver farve i fonden.

      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Bentsen

    Jeg bruger normalt et helt! trimmet rådyr til at koge fond på, dvs alt! det jeg trimmer fra når jeg laver udskæringer. Dertil smider jeg typisk 2-3½ oksekraftben i og undlader tomat og rødvin – det er mega vigtig at brune det hele godt af !!. Der typisk ca 15L væske, ben, kød og ca 2kg grøntsager til at starte med, det får lov at simre til der er lige under 1L tilbage. Har jeg fasaner/ænder, andet i “overskud” kommer det med i gryden.

    Svar
    • Søren

      Hej Bentsen
      Tak for tippet :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Kim

    Med eller uden låg? ?

    Svar
    • Søren

      Hej Kim
      Altid med låg, uanset hvilket fond det drejer sig om.
      Skal den efterfølgende nedkoges efter den er siet, er det uden låg :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. tom zinck nielsen

    jeg har lige lavet fond af et helt rådyr,dog uden ryg og køller ! Hvad gør jeg af kødet,som jeg lige har pillet af og som smager superlækkert ? Det er overhovedet ikke tørt ! Der er ca 2 kg .

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fasan på fire måder | GASTROmad - [...] ← Vildt Fond [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!