og

Majsbrød

Majsbrød er en ægte amerikansk klassisk bage opskrift på cornbread, der passer perfekt til den traditionelle Thanksgiving middag.

Cornbread er en inspiration fra det oprindelige amerikanske folks køkken. Indianerne har i det sydlige USA dyrket majs i hundrede af år og brugt det i deres forskellige slags brød som i denne Tortillas Opskrift. I dag er majsbrød en fast del i det amerikanske køkken til især højtider som jul og Thanksgiving.

Der er mange forskellige opskrifter hvor man i det sydlige USA næsten udelukkende bruger groft majsmel, hvilket gør majsbrødet mere fast. I de nordlige stater blander man hvedemel og majsmel, der gør brødet lidt mere luftig.

Andre lækre brød: Focaccia Brød // Ølandsbrød

Cornbread

Majsbrød – Cornbread

Majsbrød hører til det ægte amerikanske køkken med dets lækre og luftige krumme.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 dl. hvedemel
  • 2 dl. majsmel som polenta
  • 1 dl. fint majsmel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 2/3 dl. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 3 ¼ dl. mælk
  • 60 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 30 g. smeltet smør

Sådan gør du

  • Varm en ovn op til 180 grader
  • Bland de tre slags mel med bagepulver og sukker i en skål.
  • Lun mælken og kom smør og æg i og bland det godt rundt.
  • Hæld dette i melblandingen som røres godt sammen.
  • Smør en bradepande af 20 x 30 cm og hæld dejen i bradepanden som glattes ud.
  • Sæt bradepanden i ovnen i 25 minutter.
  • I mellemtiden smeltes de 30 gram smør.
  • Efter 25 minutter pensles overfladen af brødet med det smeltede smør, som dernæst bages videre i 15 minutter eller indtil det er fast.
  • Tag brødet ud som skæres i firkanter, der serveres varmt.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Majsbrød Opskrift

I denne opskrift på majsbrød har jeg brugt lige dele majsmel og hvedemel, da jeg gerne vil have at brødet bliver mere luftig og ikke så tungt. Jeg bruger primær groft majsmel som polenta mel og en smule fint majsmel, som man bruger til tortillas. Jeg synes at det gør brødet rigtig lækkert.

Et cornbread er meget hurtig og nemt at bage. En af de rigtig nemme måder er at dejen kommes i et ildfast fad, som det serveres i. Meget nemmere bliver det nærmest ikke. Samtidig er der ingen hævetid, så i løbet af små 55 minutter kan man servere en lunt majsbrød til sin Kalkun som i denne Opskrift.

Majsbrødet er super godt til at komme krydderier i som chipotle og så går cheddarost der giver en virkelig lækker smag.

Tilbehør til Cornbread

Udover kalkun synes jeg personligt at majbrød hører til den helt traditionelle cowboy ret Baked Beans som HER. Forestil dig en grydefuld bønner med ægte amerikansk brød til? Begge dele smager super godt og bønnerne kan både gøres milde eller stærke. Du kan nemt servere et cornbread til forskellige slags amerikanske grill retter. En af mine favoritter er Brisket som HER.

Baked beans med majsbrød

Brødet kan godt gemmes et par, men husk at have det liggende i en lufttæt pose. Det bliver efterhånden lidt tør i konsistensen.

Cornbread

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!