Baked Beans
Hjemmelavet Baked Beans er ikke til, at tage fejl af, hvis du vil have ægte amerikansk tilbehør til dine grillede steaks, pulled pork, brisket eller det du smider på grillen.
Med denne simple cowboy ret bliver selv den største bønnehader omvendt. Det smager bare ualmindeligt godt.Jeg har til denne opskrift brugt Pinto Beans, men du kan sagtens bruge andre slagt bønner. Brødet du kan se på ovenstående billede er majsbrød. Opskriften kommer på et senere tidspunkt.

Ingredienser
- 500 g. tørrede pinto beans eller navy beans eller hvide bønner.
- 200 g. helt røget bacon.
- 4 hakkede fed hvidløg.
- 1 stort hakket løg.
- 1½ - 2 dl. Mørk sirup.
- 1½ dl. molasses eller brun farin.
- 1 spsk. worstershire sauce.
- 1 dl. ketchup eller ½ dl. tomat puré.
- 1 dl. æblecidereddike.
- 2 tsk. colman´s senneps pulver.
- 1 spsk. chipotle eller chilipulver.
- Salt og peber.
- Vand.
Sådan gør du
- Udblød bønnerne efter anvisning på pakken.
- Skær baconen i tern, som svitses gyldne i en gryde. Løg og hvidløg sauteres med i et par minutter, hvorefter de udblødte bønner kommes. Hæld vand i gryden, så bønnerne lige bliver dækket.
- Det hele skal nu simre i 1 time indtil bønnerne er møre.
- Tilsæt dernæst de øvrige ingredienser, og lad det simrer ved svag varme i yderligere et par timer. HUSK, at tjekke bønnerne undervejs, så de ikke brænder på.
- De færdige baked beans må gerne have en tyk konsistens.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!