og

Baked Beans – Opskrift på Bønner

af | 1. sep 2015 | Morgenmad & Brunch, Opskrifter, Tilbehør

Opskrift på baked beans

Hjemmelavet Baked Beans er ikke til, at tage fejl af.

Hvis du vil have ægte amerikansk tilbehør til dine grillede steaks, pulled pork, brisket eller det du smider på grillen.

Med denne simple cowboy ret bliver selv den største bønnehader omvendt. Det smager bare ualmindeligt godt. Jeg har til denne opskrift på baked beans brugt Pinto bønner, men du kan sagtens bruge andre slagt bønner. Du kan både anvende tørrede eller dem på dåse. Brødet du kan se på ovenstående billede er Majsbrød, som passer utrolig godt til ægte baked beans.

Man kan nemt købe dem på dåse, som herhjemme primært bruges til brunch med bacon, pølser og andet lækkert til. Den slags bønner er jeg selv fan af.

Hjemmelavede baked beans er alligevel noget helt andet, som har den helt perfekte smag der passer til traditionelt amerikansk Barbeque kød som Brisket eller Pulled Pork. Men selvfølgelig passer de også til morgenmad og brunch.

Når jeg er i USA og besøger min udvekslingsfamilie får vi altid hjemmelavede baked beans sammen med ribs og pølser, og selvfølgelig Mac´N Cheese som på dansk er Macaroni og Ost.

Prøv også: Huevos Rancheros // Omelet

Opskrift på Baked Beans?

Baked Beans er tørrede bønner som natten over er blødgjort i vand. Disse simrer sammen med en del andre skønne ingredienser som bliver til denne tykke sauce de ligger i og giver denne helt særlige smag af grill eller barbeque mad. Når man selv laver retten får de bønnerne en helt anden og bedre smag, der passer utrolig godt til meget andet en brunch. Samtidig kan du selv give dem mere chili styrke efter din smag.

Jeg har i denne opskrift brugt pinto bønner, men man kan ligeså godt bruge andre typer tørrede bønner som sorte, brune hvide, eller for den sags skyld blandede bønner.

Baked Beans

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Amerikansk
Køkken: Tilbehør
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 33 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. tørrede pinto beans eller navy beans eller hvide bønner.
  • 200 g. helt røget bacon.
  • 4 hakkede fed hvidløg.
  • 1 stort hakket løg.
  • 1½ – 2 dl. Mørk sirup.
  • dl. molasses eller brun farin.
  • 1 spsk. worstershire sauce.
  • 1 dl. ketchup eller ½ dl. tomat puré.
  • 1 dl. æblecidereddike.
  • 2 tsk. colman´s senneps pulver.
  • 1 spsk. chipotle eller chilipulver.
  • Salt og peber.
  • Vand.

Sådan gør du

  • Udblød bønnerne efter anvisning på pakken.
  • Skær baconen i tern, som svitses gyldne i en gryde. Løg og hvidløg sauteres med i et par minutter, hvorefter de udblødte bønner kommes. Hæld vand i gryden, så bønnerne lige bliver dækket.
  • Det hele skal nu simre i 1 time indtil bønnerne er møre.
  • Tilsæt dernæst de øvrige ingredienser, og lad det simrer ved svag varme i yderligere et par timer. HUSK, at tjekke bønnerne undervejs, så de ikke brænder på.
  • De færdige baked beans må gerne have en tyk konsistens.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tørrede pinto bønner har det karakteriestiske øje, og kan købes i lidt større supermarkeder.

Pinto bønner

Baked Beans kan nemt lavet en eller to dage i forvejen, og stå på køl indtil de skal bruges. De er ligeledes perfekte at fryse ned, og bruges senerehen. Bare være opmærksom på, at de varmes forsigtigt op uden at de begynder at koge.

Hjemmelavet baked beans

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Anders Nordberg Lauritsen

    Kan det virkelig passe at der skal 2 dl sirup i, foruden de 1,5 dl farin. Det lyder umiddelbart af rigtig meget. Er det en fejl i opskriften?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Anders
      Det lyder af meget men opskriften er korrekt nok :-), og der skal mellem 1½ – 2 dl. sirup i. Du kan evt. starte med 1 dl. og lade det simre i 30 minutter og dernæst vurderer om der skal mere i.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!