Baked Beans

af | 1. sep 2015 | Opskrifter, Tilbehør

Hjemmelavet Baked Beans er ikke til, at tage fejl af, hvis du vil have ægte amerikansk tilbehør til dine grillede steaks, pulled pork, brisket eller det du smider på grillen.

Med denne simple cowboy ret bliver selv den største bønnehader omvendt. Det smager bare ualmindeligt godt.Jeg har til denne opskrift brugt Pinto Beans, men du kan sagtens bruge andre slagt bønner. Brødet du kan se på ovenstående billede er majsbrød. Opskriften kommer på et senere tidspunkt.

IMG_4734a 

Baked Beans

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Amerikansk
Køkken: Tilbehør
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 33 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 500 g. tørrede pinto beans eller navy beans eller hvide bønner.
  • 200 g. helt røget bacon.
  • 4 hakkede fed hvidløg.
  • 1 stort hakket løg.
  • 1½ - 2 dl. Mørk sirup.
  • dl. molasses eller brun farin.
  • 1 spsk. worstershire sauce.
  • 1 dl. ketchup eller ½ dl. tomat puré.
  • 1 dl. æblecidereddike.
  • 2 tsk. colman´s senneps pulver.
  • 1 spsk. chipotle eller chilipulver.
  • Salt og peber.
  • Vand.

Sådan gør du

  • Udblød bønnerne efter anvisning på pakken.
  • Skær baconen i tern, som svitses gyldne i en gryde. Løg og hvidløg sauteres med i et par minutter, hvorefter de udblødte bønner kommes. Hæld vand i gryden, så bønnerne lige bliver dækket.
  • Det hele skal nu simre i 1 time indtil bønnerne er møre.
  • Tilsæt dernæst de øvrige ingredienser, og lad det simrer ved svag varme i yderligere et par timer. HUSK, at tjekke bønnerne undervejs, så de ikke brænder på.
  • De færdige baked beans må gerne have en tyk konsistens.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Beans

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!