og

Oksetværreb Sous Vide

af | 21. apr 2017 | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Simremad, Sous Vide

Sous vide oksetværreb

Oksetværreb sous vide er et stykke på oksen der smager af rigtig meget. Selve kødet sidder mellem sener og fedt, hvilket betyder at det hører til kategorien simremad eller sous vide, hvor det ved langtidstilberedning bliver himmelsk mørt.
Selve oksetværreb sidder ved bugen, altså maven og er ofte blevet brugt til supper, hvilket jeg synes er virkelig synd. Grunden til man bruger den i supper er at udskæringen på dette stykke oksekød har utrolig meget smag i sig. Selv om jeg personligt hellere vil tilberede oksetværreb som i denne opskrift giver det suppen den bedste smag.

En af de skønne ting ved oksetværreb sous vide er at udskæringen er ret billig når man tænker på at der er til flere personer ud af 1 kilo. Samtidig kan resterne bruges til koldt til frokost, hvilket smager utrolig godt med peberrod ovenpå.

Prøv disse sous vide opskrifter: Okseculotte sous vide // Bearnaise sauce sous vide

Oksetværreb Sous Vide

Oksetværreb er noget af det bedste stykke på oksen der smager af vildt meget. Lav det som simremad eller i sous viden, hvor det bliver utrolig lækkert.
4 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Oksekød, Kalvekød, Hovedret, Sous vide, Simremad
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 3 days
Samlet tid: 3 days 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Oksetværreb

  • 1 oksetværreb af ca. 1 kg
  • Revet skal fra en økologisk citron
  • 2 fed hvidløg
  • 5 stilke frisk timian
  • 3 stilke frisk rosmarin
  • 5 blade ramsløg hvis de er i sæson
  • 3 spsk. smør
  • Salt og peber

Bagte løg

  • 4 zittauerløg
  • 4 rødløg
  • Balsamico
  • Tørret timian
  • Flage salt

Fennikel salat

  • 1 hel fennikel
  • 1 squash
  • 1 æble
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Oksetværreb

  • Rids oksetværrebens fedt og drys den med flagesalt og revet citronskal.
  • Kom den i en vakuumpose sammen med groft hakket hvidløg, timian og rosmarinstilke, ramsløg og smørret.
  • Vakuum posen og læg den i et vandbad ved 62 grader i 72 timer.
  • Når oksetværreben er færdig brunes den på en pande i smør.

Bagte løg

  • Skræl løgene, som halveres.
  • Læg et stykke bagepapir i et ildfast fad, hvori løgene placeres.
  • Pensl løgene med balsamico og drys dem med timian og flagesalt.
  • Bag dem i ovne ved 180 grader i 30 minutter.

Fennikel salat

  • Del æblet i fire og fjern kernerne.
  • Skær æblet i tynde skiver.
  • Del squashen på langs i fire dele, som skæres i tynde skiver.
  • Skær fennikel i meget tynde skiver på et mandolinjern, eller med en skarp kniv.
  • Bland det hele i en skål.
  • Bland æbleeddike og olivenolie, som hældes over salaten. Drys salaten med salt og peber.
  • Server ovenstående sammen med f.eks. en ølsauce og pommes fondante.

Noter

Har du ikke en sous vide kan du langtidsstege den i ovnen. Drys den med salt og placer den i et ildfast fad. Hæld en øl ved, ½ dl. æbleeddike, 1 fed hvidløg, 4 allehånde, 3 laurbærblade. Sæt den i ovnen ved 200 grader i 20 minutter. Skru ned for temperaturen til 150 grader og lad braisere i 3 – 4 timer indtil kødet falder fra hinanden. Undervejs tjekkes fadet for væde, som skal fyldes op.
Som tilbehør kan man serverer Pommes Fondante og en skøn Ølsauce eller Rødvinssauce til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sådan tilbereder du Oksetværreb sous vide

I denne opskrift har jeg valgt, at tilberede oksetværreb sous vide som er i vandbad i 72 timer, hvilket gjorde at smagen var utrolig intens og kødet perfekt mørt. Har du ikke en sous vide kan du sagtens tilberede ved, at langtidsstege den i ovnen, hvilket jeg har skrevet om i selve opskriften. Kødet passer sig selv i sous vide karet og skal efterfølgende kun brunes på begge sider, hvilket gøres på panden.

Opskrift på oksetværreb

Jeg havde givet oksetværreb sous vide selskab af ramsløgblade, citronskal, timian- og rosmarinstilke, hvidløg og smør i vakuumposen. Dette giver kødet ekstra smag.
Selve lagen der var tilbage fra vauumposen hældte jeg i en ølsauce for at give denne mere smag fra både kødet og krydderurterne. Ølsaucen kan du læse mere om her.
Udover en intens og smagfuld sauce serverede jeg bagte løg, fennikel salat og Pommes Fondante til. Pommes fondante er lidt en snyde pommes anna, hvis man ikke har tiden til det.

Vakuumpakket oksetværreb

Vakuumpak oksetværreb med krydderurter.

Bag løgene i ovnen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

5 Kommentarer

  1. Marianne Gindrup

    Hej – med hensyn til oksetværreb i Sous vide; griller du stegen efter de 72 timer?
    Det kan jeg ikke læse mig til i din opskrift.
    På forhånd tak
    Marianne

    Svar
    • Søren

      Hej Marianne
      Jeg bruner den på en pande, som regel i smør. Lad endelig være med, at grille den, da den derved får for meget.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Danni Coelet

    Hej
    Hvorfor giver du tværreb 62˚ i 72 timer, og beef short ribs 56˚ i 72 timer ? Burde det ikke være ens eller omvendt ?
    Mvh. Danni

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Danni
      Du har faktisk en pointe der :-). De Beef Short Ribs jeg køber på nettet har indeholdt mere kød og trimmet. Hvorimod en dansk tværreb indeholder alt, dvs. ikke trimmet.
      Men nu når du nævner det, vil jeg forsøge med et par beef short ribs fra nettet at lave dem på 62 grader næste gang.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!