og

Røget multe på porre

af | 4. nov 2016 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Røget multe med porre

Denne enkle men utrolig velsmagende ret bestående af røget multe på porre i fløde og god ost passer rigtig godt som en forret.

Man kan tilføje ekstra tilbehør til retten så den mætter som hovedret til aftensmaden.

Røget multe på porre i fløde

Jeg lavede røget multe i en efterårsferie, da vi var i sommerhus til Oyster Trophy Week & Fanø Vadehavsfestival. Vi havde ikke lige fået tænkt over aftensmaden en aften, så jeg købte lidt multe ved den rullende fiskehandler på øen, og havde heldigvis friske porre og andet i sommerhuset.

Egentlig anede jeg ikke, hvad jeg ville med multen og porrerne, men det tog lige så langsom form, da vi kom tilbage til sommerhuset. Jeg fandt frem til, at en form for porre i fløde med masser af revet Havgus eller Vesterhavsost i måtte gå godt til fisken.
Og ja, det blev faktisk en utrolig dejlig efterårs fiskeret, som i og for sig også er nem, at tilberede. Jeg brugte desuden mine salttørrede æggeblommer, som blev revet over de røgede multe fileter.

Multe fileterne røgede jeg på min kuglegrill, hvor jeg brugte røgflis, men det kunne også have været bøgesmuld.
Har du nu ikke adgang til at kunne røge fisken, eller en grill kan du sagtens stege multen på en pande i lidt olie og smør.

Prøv også: Skindstegt Kulmule på spinat risotto // Multe på Spidskål // Dampet Torsk med Grønt

Røget multe på leje af porre

Hvis du ikke har adgang til grill eller røgflis kan multen tilberedes på en pande i smør og olie ca. 3 minutter på skindsiden og 2 minutter på kødsiden. Er de tynde skal de kun have halvdelen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 multefileter af ca. 10 cm lange
  • 2 porre
  • ½ fennikel
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 fed revet hvidløg
  • Ca. 1 -2 dl. fløde
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 – 3 spsk. revet Havgus eller Vesterhavsost
  • Revet muskatnød
  • Smør
  • 1 – 2 saltrørrede æggeblommer
  • dl. Røgflis

Sådan gør du

Røgede Multefileter

  • Salt multefileterne ca. 2 timer før de skal røges.
  • Skær et par små snit på multens skind for, at de ikke bøjer under tilbredning.
  • Multefileterne smøres med neutralolie på skindsiden.
  • Til røgningen kan man bruge sin grill, enten gas eller kuglegrill eller bare en med låg på.
  • HUSK at smørre risten med neutral olie inden tilberedning.
  • Ved gasgrill kan man bruge en røgbakke, hvor træflisen kommes i og dernæst ovenpå risten eller brænderne.
  • Ved kuglegrill kommes træflisen i træflisen i lidt vand 15 minutter inden røgning.
  • Når kullene er klare hældes de i den ene side, en drypbakke modsat, træflisen direkte ovenpå kullene, risten på og multefileterne med skindsiden på risten over drypbakken.
  • Lad dem røge ved ca. 180 grader i 10 minutter

Porre med ost

  • Vask porrene grundigt for jord. Skær dem dernæst i skiver.
  • Skær ligeledes bladsellerien og fennikelen i tynde skiver.
  • Riv hvidløgsfedet og osten.
  • Kom 1 spsk. ollivenolie i en sautepande eller pande med høje sider og lad den varme op ved middelvarme. Tilsæt en spsk. smør og kom grøntsagerne i.
  • Lad dem langsomt tilberede under omrøring, uden de bliver alt for bløde. I ca. 10 minutter, hvorefter der skrues op for blusset og hvidvinen tilsættes.
  • Skru ned for blusset igen, og lad vinen koge lidt ind. Hæld fløden ved, at lad den koge lidt ind i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt osten og lad det smelte sammen med væden.
  • Smag til med revet muskat, salt og peber.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvad er multen for en fisk?

Fisken multe er en super lækker spisefisk hvis kød er saftig, fast og meget velsmagende. Multen søger op til vores vande fra middelhavet og Atlanterhavet omkring Europa. Pga. de stigende havtemperaturer er den med tiden blevet mere og mere almindelig i Danmark.
Multen tilhører de fede fiskearter, som heldigvis indeholder flere sunde omega fedtsyrer. Dog synes jeg ikke den virker fed, som f.eks. makrellen, men er mere saftig med masser af smag. Multens skind kan godt minde lidt om lakseskind og jeg lader det næsten altid sidde på fisken, når jeg tilbereder fisken.

Porre i fløde til multe

Dampede porre med ost til røget multe.

Røget multe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!