og
Opskrift på Aspargeseddike

Asparges især de dejlig nye og friske som kommer frem i foråret kan bruges til utrolig mange forskellige ting og i rigtig mange retter.
Jeg har i denne opskrift lavet min egen aspargeseddike af aspargesskræller og aspargesender, som kan bruges til eksempelvis den skønnest asparges vinaigrette. En vinaigrette af aspargeseddike kan man bruge til store lækre Blancherede hvide asparges serveret med æg og rejer.

Brug af aspargeseddike

De store hvide asparges skal altid skrælles, da det yderste af dem er trævlet og enderne skæres ligeledes af.
Enderne fryser jeg altid, da de kan bruges til eksempelvis denne skønne aspargeseddike. Kogevandet fra blancherede asparges kan man laver en fantastisk hjemmelavet Aspargessuppe af. Enderne kan ligeledes bruges til en Aspargesolie som også kan bruges til en Vinaigrette eller asparges mayonnaise eller i en salat.

De hvide asparges er i sæson omkring marts til og med maj måned, og er en skøn delikatesse. Jeg skriver hvert år lige begejstret om denne grøntsag, og man kunne tro at der ikke kan koges mere suppe på asparges?
Men det synes jeg personligt godt man kan.
Når både asparges, ramsløg, lam og mange af de øvrige forårs råvarer kommer frem betyder for mig, at vinteren er over, og de næste 6 måneder er et festfyrværkeri af lokale råvarer.
Meget ofte bliver jeg inspireret af disse råvarer, og selv om jeg ligesom med hvide asparges har en del opskrifter forsøger jeg altid at kreerer noget nyt, eller nytænke en gammel dansk klassisk opskrift.

Prøv denne eddike: Hyldeblomsteddike

Aspargeseddike

Aspargeseddike Perfekt til en dressing

Aspargeseddike er en fantastisk nem måde, at få en eddike på med masser af lækker smag af asparges, der kan bruges i en vinaigrette og til mange andre råvarer.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grøntsager, Konservering, Salater, Saucer
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 30 minutter
Trækketid: 3 days
Samlet tid: 3 days 30 minutter
Antal: 1 flaske
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • ½ – ¾ liter eddike som æbleeddike lagereddike eller andet
  • 450 – 500 g. hvide asparges stykker og eller skræller

Udstyr

Sådan gør du

  • Kom eddike og asparges i en gryde, som varmes op til under lige under 60 grader. Lad det simre i en 30 minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad det trække i et par timer, inden det hele kommes i en lufttæt beholder.
  • Lad eddike og asparges stå i et par dage inden det sies og hældes på flaske.

Noter

Sørg altid for, at både beholder og eller flaske er grundigt skoldet for, at der ikke dannes bakterier.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Smagen af asparges i en vinaigrette passer rigtig godt sammen med en forårssalat som kunne bestå af rucola, grønne asparges, sprøde salatblade.
Mulighederne er rigtig mange med denne aspargeseddike.

Hvor lang tid kan en asparges eddike holde sig?

Aspargeseddike kan sagtens holde sig i mindst et år eller mere, da eddike i sig selv af langtidsholdbar. Husk altid at hælde eddiken på skoldede flasker, som helst skal stå et mørkt og gerne lidt køligt sted.

Aspargeseddike

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Mette Tornfeldt

    5 stars
    Perfekr

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!