Asparges især de dejlig nye og friske som kommer frem i foråret kan bruges til utrolig mange forskellige ting og i rigtig mange retter.
Jeg har i denne opskrift lavet min egen aspargeseddike af aspargesskræller og aspargesender, som kan bruges til eksempelvis den skønnest asparges vinaigrette. En vinaigrette af aspargeseddike kan man bruge til store lækre Blancherede hvide asparges serveret med æg og rejer.
Brug af aspargeseddike
De store hvide asparges skal altid skrælles, da det yderste af dem er trævlet og enderne skæres ligeledes af.
Enderne fryser jeg altid, da de kan bruges til eksempelvis denne skønne aspargeseddike. Kogevandet fra blancherede asparges kan man laver en fantastisk hjemmelavet Aspargessuppe af. Enderne kan ligeledes bruges til en Aspargesolie som også kan bruges til en Vinaigrette eller asparges mayonnaise eller i en salat.
De hvide asparges er i sæson omkring marts til og med maj måned, og er en skøn delikatesse. Jeg skriver hvert år lige begejstret om denne grøntsag, og man kunne tro at der ikke kan koges mere suppe på asparges?
Men det synes jeg personligt godt man kan.
Når både asparges, ramsløg, lam og mange af de øvrige forårs råvarer kommer frem betyder for mig, at vinteren er over, og de næste 6 måneder er et festfyrværkeri af lokale råvarer.
Meget ofte bliver jeg inspireret af disse råvarer, og selv om jeg ligesom med hvide asparges har en del opskrifter forsøger jeg altid at kreerer noget nyt, eller nytænke en gammel dansk klassisk opskrift.
Prøv denne eddike: Hyldeblomsteddike
Aspargeseddike Perfekt til en dressing
Ingredienser
- ½ – ¾ liter eddike som æbleeddike lagereddike eller andet
- 450 – 500 g. hvide asparges stykker og eller skræller
Udstyr
Sådan gør du
- Kom eddike og asparges i en gryde, som varmes op til under lige under 60 grader. Lad det simre i en 30 minutter.
- Tag gryden af varmen og lad det trække i et par timer, inden det hele kommes i en lufttæt beholder.
- Lad eddike og asparges stå i et par dage inden det sies og hældes på flaske.
Noter
Smagen af asparges i en vinaigrette passer rigtig godt sammen med en forårssalat som kunne bestå af rucola, grønne asparges, sprøde salatblade.
Mulighederne er rigtig mange med denne aspargeseddike.
Hvor lang tid kan en asparges eddike holde sig?
Aspargeseddike kan sagtens holde sig i mindst et år eller mere, da eddike i sig selv af langtidsholdbar. Husk altid at hælde eddiken på skoldede flasker, som helst skal stå et mørkt og gerne lidt køligt sted.
Perfekr
Mange tak Mette :-).
Bedste hilsner
Søren