og
Opskrift på hyldeblomsteddike

Hjemmelavet hyldeblomsteddike er en utrolig lækker eddike der passer vanvittig godt til mange forskellige ting.
Vi bruger den rigtig meget når jeg laver en Vinaigrette (dressing), hvor hyldeblomstsmagen passer sammen med de grøntsager vinaigretten vendes i. I min opskrift med Grillede Asparges passer den utrolig godt.
Den er ligeledes rigtig god i en marinade, hvor eksempelvis kalve- eller lammekød vil være ideel til den.
Jeg kan godt finde på at tilsætte lidt hyldeblomsteddike i en sauce som Bearnaise Sauce for at give den noget hyldesmag. Udover dressinger og saucer gør den sig også perfekt i en hjemmelavet Mayonnaise. Her matcher hyldesmagen utrolig godt uden den bliver overdøvende.

En hjemmelavet hyldeblomsteddike er utrolig nem selv at lave og langt billigere end at købe en færdiglavet.

Langt de fleste steder i Danmark findes der hyldetræer, hvor man gerne må plukke hyldeblomsterne. Er man usikker på det kan man plukke fra de grene der hænger ud over en offentlig grusvej, asfalteret vej eller sti.
Det er en god ide at plukke dem lidt væk fra trafikerede veje, da bilosen kan sætte sig i blomsterne.
Jeg bor selv i det nordlige Esbjerg og skal ikke gå særlig langt for at finde flere hyldetræer der ligger et stykke væk fra vejene.

Prøv også: Aspargeseddike

Opskrift på hyldeblomsteddike

Hyldeblomsteddike Eddike af hyldeblomster

Hyldeblomsteddike er en utrolig nem måde at lave sin egen skønne og lækre aromatiske eddike der passer til mange forskellige dressinger og marinader.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Saucer
Køkken: Dansk
Forb. tid: 21 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Trækketid: 3 days
Samlet tid: 3 days 46 minutter
Antal: 7 dl
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • dl Æblecidereddike eller eddike
  • 12 – 15 Hyldeblomstskærme
  • 6 Hele peberkorn

Sådan gør du

  • Ryst hyldeblomsterne rigtig godt for insekter.
  • Opvarm eddike og peberkorn langsom til 55 grader.
  • Pluk hyldeblomsterne af stilkene, og kom dem i eddiken.
  • Lad det afkøle, og lad det trække i minimum 1 døgn, men gerne 1 – 2 uger.
  • Hæld eddiken gennem en sigte, hvorefter de hældes på sterile flasker.
  • Lad det stå et par døgn inden brug.
  • Hyldesmagen bliver kraftigere jo længere tid hyldeblomsteddiken står.

Noter

En hyldeblomsteddike kan holde sig i langt over et år.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvad skal man bruge til en hjemmelavet hyldeblomsteddike?
Plukkede hyldeblomstskærme og æbleeddike og eventuelt nogle krydderier. I min opskrift bruger jeg kun peberkorn men man kan forsøge sig frem med eksempelvis andre krydderier som kardemomme, nelliker, vanilje og andre. Dog skal man være opmærksom på at de ikke overdøver selve hyldesmagen.
Mere skal der ikke til for at lave sin egen lækre hyldeblomsteddike.

Hvor lang til kan en hyldeblomsteddike holde sig?
En hyldeblomsteddike kan holde sig i meget lang tid, hvilket vil sige over et år.
Sørg for at flasken den opbevares i er skoldet grundigt og eventuelt skyllet med atamon eller vodka.

Hvad kan man bruge en hyldeblomsteddike til?
Den kan bruges i marinader, dressinger eller hvad man ellers synes en eddike af hyld vil passe godt til. Med tiden får eddiken en kraftigere, skønnere og rundere hyldesmag.

Hjemmelavet hyldeblomsteddike

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!