og
Opskrift på dorade

Thailandsk inspirerede spicy dorade på grillen eller i ovnen er en fantastisk lækker måde, at tilberede fisk på.
Doraden har en utrolig skøn smag, og er meget nem, at tilberede som hel fisk, hvilket vi i Danmark ikke er så gode til.
Jeg har derfor kigget lidt på, hvordan sådan en fisk kan blive tilberedt i Asien?

Penslet med en skøn asiatisk thai pasta får doraden en ordentlig skud ekstra asiatisk smag. Pastaen har jeg tidligere skrevet om, som jeg bruger i en af mine lignende opskrift som er Kimchi eller i Rød Thai Karry ret.
Er du til det lidt stærke asiatiske køkken er denne spicy dorade ret lige noget for dig.

Retten er utrolig nem og lige til og kræver ikke det store for, at få en virkelig lækker og velsmagende fiskeret. Når man tilbereder hele fisk som dorade enten på panden, i ovnen eller her på grillen giver fiskebenene ekstra smag til kødet. Man har desværre lidt en tendens til at fileter alle fisk, hvilket jeg synes ind i mellem er synd, da noget af smagen går tabt.

Fisk som dorade er i dag så almindelige hos fiskehandlere og endda i supermarkeder. Derfor skulle det ikke være svært for dig, at købe dem. Ellers spørg hos fiskehandleren eller fiskebilen.

LÆS også om: Asiatisk Marineret Laks // Fish Pie 

Dorader på grill

Spicy Dorade

Thailandsk inspirerede spicy dorader på grillen eller i ovnen er en fantastisk lækker måde, at få fisk på.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fisk, Hovedret, Grill,
Køkken: Thailand
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 dorader
  • 3 – 4 røde chilier f.eks.birdseye
  • 1 stk. frisk ingefær ca. 2 x 2 cm revet
  • 1 stængel citrongræs
  • 4 fed hvidløg revet
  • 2 skalotteløg groft hakket
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. gurkemeje
  • 1 spsk. neutral olie
  • 1 spsk. fiskesauce
  • Saften fra en lime
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Kom alle ingredienserne undtagen doraderne i en morter eller minihakker og mort/blend det hele til en glat pure.
  • Tilsæt evt. lidt vand hvis pastaen er for tør.
  • Den overskydende karrypasta kan fryses, hvor det kan holde sig i flere måneder.
  • Skyl og rens doraderne ind- og udvendig.
  • Drys dem med fint salt indvendigt.
  • Lav 3 – 4 små snit i kødet.
  • Smør overfladen med den røde karry pasta, og indvendigt.
  • Start en grill op, og grill doraderne først et par minutter direkte, og derefter indirekte.
  • Smør dem igen med lidt mere af karry pastaen.
  • Grill dem indirekte i 5 minutter pr. side.
  • Tag dem af grillen, og server dem hele.
  • For, at få kødet af trækkes det fra ryggen og ud mod bugen. Der kan godt være lidt ben i en dorade.

Noter

Server f.eks. med blancheret kål og nudler.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Og hvad med tilbehøret? Jeg dampede noget palmekål og serverede lidt nudler til dorader. Andet syntes jeg ikke var nødvendigt, da fiskene har en del kød på sig.

Dorade i karry pasta

Server de grillede dorader i et stort fad med blancheret kål, som kan være palmekål. Palmekål passer godt til karry fisken, og kan enten blancheres eller sauteres på en pande.

Dorader med krydret pasta af karry

Smør doraderne i karry pastsaen. Sørg for at lave et lille snit på begge sider af fisken, hvor den krydrede pasta masseres ind.

Dorader på  grill

Placer begge fisk direkte over kullene.

Grillet dorade

Grille begge fisk 5 minutter på hver side.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Katrine

    Ser godt nok delikat ud! Må jeg prøve!

    Svar
    • Søren

      Hej Katrine
      Mange tak :-). Det er en super skøn fisk, doraden.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!