Hjemmelavet rødvins gløgg af en god kvalitet der ikke smager af gløgg ekstrakt, men af en skøn blanding af rødvin, portvin, en god rom og jule krydderier og appelsiner hører altid til i julen.

Jeg har faktisk ikke før nu blandet min egen rødvins gløgg, og må sige at den faktisk er ret vellykket. Jeg plejer at købe en svensk gløgg, som bare skal varmes op og serveres. De fås i hele bag in bokses eller på flasker, og er jo super nem at komme til.
I år tænkte jeg, at den kan tilberedes endnu bedre efter min egen smag med de krydderier jeg synes hører til i en gløgg.
Inden jeg kom sukkeret i var den ret syrlig, men skiftede karakter til en skøn let syrlig og sødlig gløgg med, der også sparker lidt til en pga. rommen.
Er man ikke til de store mængder alkohol kan man skrue ned for rommen. Portvinen giver i sig selv en god smag til gløggen.

Hjemmelavet Klassisk Gløgg

En vidunderlig hjemmelavet rødvins gløgg er faktisk utrolig nem, at lave. Her får du opskriften på min version rødvins gløgg med smag af julens krydderier.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Drikkevarer, Vin, Opskrift, Jul
Køkken: Dansk, Tysk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 6
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 flaske tør rødvin gerne af en bedre kvalitet
  • 1 dl. portvin
  • 2 – 3 dl. mørk rom
  • 1 hel kanelstang
  • ½ vaniljestang
  • 3 stjerne anis
  • 10 stk. nelliker
  • 8 hele grønne kardemomme kapsler
  • 1 stk. hel ingefær af 2 x 2 cm
  • 6 peberkorn
  • 2 tsk. korianderfrø
  • 6 hele allehånde
  • 1 økologisk appelsin
  • 1 økologisk citron
  • Ca. 100 - 150 g. rørsukker

Sådan gør du

  • Skræl ingefæren og skær den i mindre stykker.
  • Hæld rødvin, portvin og rommen i en gryde.
  • Skræl appelsinen, som sammen med saften af appelsinen kommes i gryden.
  • Del citronen og pres saften i gryden.
  • Kom alle krydderier i gryden.
  • Varm gryden forsigtig op ved lav varme indtil den ligger under kogepunktet, hvorefter der skrues ned til lav varme, hvor den skal trække i et par timer med låg på.
  • Varm igen gløggen op til under kogepunktet, og smag den nu til med sukker.
  • I starten vil den være ret sur eller bitter, men jo sukker man kommer i, jo mere rund bliver den.
  • Sluk for varmen og hæld den evt. i en beholder indtil den skal bruges, hvor den trækker yderligere.
  • Er man ikke til en kraftig gløgg sies den med det samme og hældes i en beholder eller serveres.
  • Ønsker man nu, at den bliver lidt stærkere tilsættes mere rom inden servering.

Noter

Gløggen kan laves flere måneder i forvejen og gemmes indtil julemånederne.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvor lang tid kan hjemmelavet gløgg holde sig?

Hjemmelavet gløgg kan laves uger eller måneder i forvejen og gemmes indtil december. Hvis man lader den stå med krydderierne i får den en kraftigere smag, som måske skal justeres med mere rødvin efter behov.

Læs Også Om: Hvid Gløgg //Vaniljekranse // Ingefærsmåkager //

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!