og

Gryderet med Svinekød

af | 30. sep 2022 | Hovedretter, Opskrifter, Simremad, Svinekød

Gryderet med svinekød

Opskrift på en lækker og meget nem gryderet med svinekød, som passer utrolig godt til en travl hverdags aftensmad.

Sammen med ris til flere dage får du her en gryderet til flere dage. Noget så enkelt som en stor simreret, hvor man får brugt de rester af grøntsager eller svinekød fra fryseren er en rigtig god måde at undgå madspild. Prøv at følge min opskrift eller bare tag udgangspunkt i den. Du kan nemt ændre den ved at tilsætte flere ting eller bruge andre grøntsager.  

Opskrift på gryderet med svinekød

Gryderetten med svinekød og som sagt nem at lave og du kan bruge flere forskellige slags svinekød. Jeg i min opskrift brugt skært svinekød. Jeg kunne i stedet have brugt mørbrad eller nakkekam skåret i tern, eller for den sags skyld koteletter i tern.

Udover svinekødet kommer jeg bacon i, der giver en skøn smag til resten af retten.

De grøntsager jeg bruger, er det som jeg havde i køleskabet, selv om champignon er en af mine favoritter og gør gryderetten virkelig lækker.

Auberginer er fantastiske i sådan en opskrift da de både giver smag og ekstra fylde, der minder om kød.

Prøv disse gryde retter: Mørbradgryde // Braiserede Svinekæber i rødvin // Paprikagryde

Krydret simreret

Gryderet med Svinekød

Opskrift på en lækker og meget nem gryderet med svinekød til flere dage.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Simreret, Svinekød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 600 g. svinesmåkød
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. sød paprika
  • ½ spsk. røget paprika
  • 0,5 spsk. karry
  • ¼ spsk. salt
  • 100 g bacon
  • Rapsolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. aubergine
  • 1 bakke champignon
  • 1 spsk. sød paprika
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. kidney bønner eller lignende
  • 1 spsk. fint hakket frisk rosmarin
  • 1 – 2 dl. fløde

Sådan gør du

  • Tag kødet ud af køleskabet 30 – 60 minutter inden tilberedning.
  • Bland mel, paprika, karry og salt i en frostpose.
  • Kom småkødet i posen og ryst den godt så alt kødet dækkes med blandingen.
  • Skær Baconen i tern.
  • Hvidløg og løg hakkes fint.
  • Gulerødder, peberfrugter og auberginer skæres i tern.
  • Champignon renses for jord og skæres i skiver.
  • Varm en mellemstor gryde op ved middelhøj varme, hvor der hældes en spsk. olie ved.
  • Svits baconternene sprøde, hvorefter kødet tilsættes og brunes på alle sider.
  • Tag dernæst kødet op, og sauter hvidløg, løg, gulerødder og peberfrugter indtil løgene falder lidt sammen.
  • Tilsæt auberginer.
  • Svits champignoner på en pande med lidt olie på, hvorefter de tilsættes gryderetten.
  • Kom paprika af og lad det svitse med i et minuts tid.
  • Tilsæt hakkede tomater, kidneybønner og rosmarin.
  • Lad gryderetten simrer ved lav varme og med låg på i omkring 20 minutter.
  • Tilsæt fløden og lad retten simrer videre i 15 minutter.
  • Kog risene efter forskrifterne på posen.

Noter

Server Brune ris og eventuelt kogte ærter ris.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Krydderier til gryderetten

Svinekødet vendes i en krydderiblanding af paprika og karry, der tilsammen giver både kødet og gryderetten en særlig god smag. Jeg tilsætter senere i ekstra sød paprika.

Retten rundes af med lidt fløde, men du kan godt undlade det hvis du ikke er til det eller tilsætte vand, hvis den tykner for meget. Melblandingen gør at væden tykner en smule når den varmes op.

Nem gryderet af svinekød

Tilbehør til en gryderet

En måde at lave noget passende tilbehør til denne gryderet med svinekød er ris. Jeg synes personligt at brune ris passer rigtig godt og så er de tilmed mere sunde en andre ris. Derudover kan noget så enkelt være kogte ærter eller en fyldig Salat som denne med Palmekål

Krydret simreret

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!