Mysore Karry Kylling
Indisk Mysore karry kylling med chili er en skøn masala gryderet med varme krydderier.
Denne karry kylling ret er opkaldt fra det sydlige indiske område Karnataka eller nærmere bestemt byen Mysore. En indisk gryderet som smager utrolig skønt, og kan laves ret hurtig. En Sydindisk ret er perfekt til krydrerede jasmin eller basmati ris og indisk Raita. Selv om der bruges flere krydderier er indisk mad ikke nødvendigvis vanskelig at lave. Mange af krydderierne i mysore karry kylling er helt normale, og kan købes i de fleste supermarkeder.
Opskrift på Mysore karry kylling
En indisk gryderet kan være baseret på forskellige basis krydderier, som nelliker, kanel, koriander, kardemomme og blandingskrydderiet garam masala. Derudover kan kødet som i denne opskrift være kylling. Mysore karry kylling med chili har disse basiskrydderier samt gurkemeje og ekstra grønne chili. Derudover tilsættes kokosmælk frem for en tyk yoghurt eller cremefraiche. Dette synes jeg giver en indisk kylling i karry fra Mysore en skøn varme, der neutraliserer de grønne chilier en anelse.
Grønne chilier fra supermarkederne synes jeg som regel ikke særlig stærke, og jeg plejer som regel ikke fjerne kernerne. Det kan være en god ide, at smage et lille stykke af chilien inden de alle kommes i retten. Skal retten være autentisk som i mange andre Sydindiske gryderetter har de en del styrke. Men du skal tilpasse det til dine smagsløg.
Læs om: Chicken Korma
Mysore masala karry kylling
Indisk Mysore karry kylling med chili er en skøn masala gryderet med varme krydderier.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 800 g. kyllingebryst filet
- Saften fra 1 lime
- 2½ dl. græsk yoghurt
- 1 tsk. salt
- 7 stk. grønne kardemommekapsler
- 1 stk. hel kanelstang
- 6 stk. kryddernelliker
- 1 spsk. hele koriander
- 1 stk. stort løg skåret i skiver
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. birdseye chili
- 1 spsk. revet ingefær
- ¼ dl. solsikkeolie
- 2 tsk. stødt gurkemeje
- 1 tsk. garam masala
- 2 stk. tomater hakket
- 1 DS. kokosmælk
- 2 – 4 stk. grønne chilier skåret på langs
- Frisk koriander
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
- Skær kyllingebryst fileterne i store tern, som marineres i yoghurt, limesaft og salt i mindst 1 time.
- Opvarm en pande ved lav middelvarme og rist kardemommekapsler, kanelstang, kryddernelliker og koriander i omkring 5 minutter.
- Blend eller mort derefter krydderierne.
- Fjern skallen fra løget som skæres i skiver, og hvidløg og chili hakkes fint.
- Opvarm en gryde ved middelvarme og hæld olien i.
- Dernæst tilsættes løg, hvidløg og chili som steges i omkring 4 minutter, hvorefter de ristede krydderier tilsættes og steges med i 4 minutter.
- De marinerede kyllingetern kommes i gryden og steger i 5 minutter.
- Tilsæt gurkemeje, garam masala og hakkede tomater som steger med i 4 minutter.
- Kom til sidst kokosmælk og grønne chili i.
- Lad det simre ved lav varme med låg på i omkring 30 minutter, indtil kyllingen er færdig.
Noter
Server varme basmati ris og naanbrød til retten.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- Nemmest at bruge kyllingebryst fileter, men en hel kylling skåret i mindre stykker kan i stedet bruges.
- Har man ikke hele krydderier kan stødt bruges.
- I stedet for garam masala kan man bruge Madras Karry. Mit tip er at bruge en god karry.
- En Mysore kylling karry kan laves dagen før, hvilket kun gør den bedre.
- Den indiske gryderet kan holde sig flere dage i køleskabet og er ideel til at fryse.
Server retten med chili sammen med frisk koriander, Naanbrød og en god Chutney til som denne af Hokkadio.
Ingredienserne til Mysore kylling.
Mariner kyllingen i en græsk yoghurt og limesaft.
Sauter grøntsagerne sammen med krydderierne.
Yes, søren
Det er godt, det har jeg også lavet! Planlægger i øvrigt en tur til netop det hjørne af Indien vinteren ’25
Hej Torben
Det kan ikke undre mig, at du kender den ret :-). Wauw, det bliver spændende med den tur 👍.
Vi ses om ikke så længe.
Søren