Ramsløg marinerede lammeculotter

af | 1. jun 2011 | Hovedretter, Lam, Opskrifter

Lam på Weberen er altid lækkert, uanset om det er kølle, bov, culotte eller andet, marineret eller bare som den er. Denne opskrift er baseret på friske ramsløg blade og blomster.

Denne opskrift går på lammeculotter, som jeg marinerede i ca. 4 timer inden de blev grillet. Valget af tilbehør faldt på råkostsalat vendt i en lækker mormordressing fra Meyers nye udsendelse, Smag af norden samt nye grønne asparges.

Grillede ramsløg marinerede lammeculotter:

1 lammeculotte pr. person.

Marinade:

  • Stor håndfuld hakket ramsløg.
  • Frisk hakket rosmarin.
  • Frisk hakket timian.
  • Citronsaft.
  • Olivenolie eller rapsolie.

Bland ingredienserne og brug evt. en morter, da du får alle smagsolierne ud af krydderurterne ved, at morte det sammen med olien. Kom culotterne i en frostpose og hæld marinaden ved. Lad det stå i min. 4 timer, men endnu bedre natten over. Culotten grilles på indirekte varme, dvs. kuldene lægges ude i siderne. Du kan evt. give den et par minutter på hver side over direkte varme. Lidt afhængig af størrelsen skal den have mellem 25 -35 min. for at være medium stegt.

Råkostsalat:

  • Fint snittet spidskål.
  • Revet gulerødder.
  • Revet kinaradiser.
  • 1 æble skåret i mindre skiver.
  • Frisk revet peberrod efter behag.
  • 1 dl. 18% fløde el.lign.
  • 4 -6 spsk. æblecidereddike.
  • Ca. 1 -3 spsk. honning.

Bland peberrod, æblecidereddike, fløde og honning sammen, vend det i spidskålen, gulerødderne, kinaradiserne og æblet. Du kan bruge alle andre slagt rodfrugter eller kål til denne salat, som ex. grønkål, revne glaskål, rødkål eller hvad der nu falder i din smag. Dette er samtidig grunden til jeg ikke har angivet mængden af de forskellige kål og rødder.

Grønne asparges med ramsløg og parmesan:

  • Et bundt grønne asparges.
  • Et bundt hakket ramsløg.
  • En håndfuld revet parmesan.
  • Frisk presset citron.
  • Oliven olie.

Bræk den nederste del af aspargesen. Læg dem i en alubakke. Hæld olie og citron over og strøg godt med ramsløg og parmesan hen over. Slut af med salt og peber. Placer bakken over direkte varme i ca. 10 – 15 min. Næste gang jeg laver denne opskrift, som er inspirerer af Weber Landsholdet, vil jeg bruge hvidvin og citron samt rigeligt med smør og en håndfuld estragon. På denne måde vil aspargesen tilberedes over grillen i sin egen hollandaise/bearnaise sauce.

Anretning:

Du kan bruge blomsterne fra Ramsløgene til, at pynte med. Blomsterne har en markant smag af purløg og hvidløg og er samtidig meget dekorative.Du kan anrette som på billedet. Server gerne med noget lækkert groft brød til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

1 Kommentar

  1. Erland

    Lam og ramsløg – lige efter min smag. Flot ret – en lækker præsentation gør jo ikke retten dårligere 🙂
     
    /Erland
     

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.