Lammeculotter på grillen er altid utrolig lækkert, og når lammekødet er marineret med ramsløgsblade, får de en fantastisk lækker smag af både grill og ramsløg.
Vi elsker lam, uanset om det er lammekølle, lammebov, eller andet lammekød. Og uanset om kødet er marineret eller bare som det er.
Denne opskrift på lammeculotter, som jeg marinerede i omkring 4 timer inden de blev grillet. Det gav dem både den helt specielle og lækre grillede smag og en fin smag af hvidløg og purløg fra ramsløgene. En smag vi er helt vilde med, som om sommeren gør det så skønt når man samtidig kan spise udenfor.
Valget af tilbehør faldt på en råkostsalat vendt i en lækker mormordressing som jeg fik inspiration af fra en Claus Meyer udsendelse Smag af Norden. Derudover serverede jeg nye grønne asparges der blev drysset med frisk revet parmesanost og fint hakket ramsløg. Begge dele utrolig skønt til lammeculotter.
Mere skal der ikke til for en enkel og lækker opskrift på culotter af lam.
Når råvarerne er friske, smager de virkelig skønt sammen med kødet og noget groft brød til. En Ramsløgspesto passer også supergodt til de andre ting, og mere behøves jeg ikke selv for et aftensmåltid.
Prøv også disse retter: Lammefilet // Stenbiderrogn på Lammetunge
Grillede lammeculotter
Udskriv Gem på Pinterest BedømIngredienser
- 1 lammeculotte pr. person.
Marinade
- Stor håndfuld hakket ramsløg
- Frisk hakket rosmarin
- Frisk hakket timian
- Citronsaft
- Olivenolie eller rapsolie
Råkostsalat
- Fint snittet spidskål
- Revet gulerødder
- Revet kinaradiser
- 1 æble skåret i mindre skiver
- Frisk revet peberrod efter behag
- 1 dl. 18% fløde eller lignende
- 4 -6 spsk. æblecider eddike
- 1 – 3 spsk. honning
Grønne asparges med ramsløg og parmesan
- Et bundt grønne asparges
- Et bundt hakket ramsløg
- En håndfuld revet parmesan
- Frisk presset citron
- Olivenolie
Udstyr
Sådan gør du
Marinade
- Bland ingredienserne og brug evt. en morter, da du får alle smagsolierne ud af krydderurterne ved, at morte det sammen med olien.
- Kom culotterne i en frostpose og hæld marinaden ved.
- Lad det stå i mindst 4 timer, men endnu bedre natten over.
- Culotten grilles på indirekte varme, det vil sige kullene lægges ude i siderne. Du kan evt. give den et par minutter på hver side over direkte varme.
- Lidt afhængig af størrelsen skal den have mellem 20 – 25 minutter for at være medium stegt.
Råkostsalat
- Bland peberrod, æblecidereddike, fløde og honning sammen, vend det i spidskålen, gulerødderne, kinaradiserne og æblet.
- Du kan bruge alle andre slags rodfrugter eller kål til denne salat, som eksempelvis grønkål, revne glaskål, rødkål eller hvad der nu falder i din smag. Dette er samtidig grunden til jeg ikke har angivet mængden af de forskellige kål og rødder.
Grønne asparges med ramsløg og parmesan
- Bræk den nederste del af aspargesen og placer dem i en alubakke.
- Hæld olie og citron over og strøg godt med ramsløg og parmesan hen over.
- Slut af med salt og peber.
- Placer bakken over direkte varme i ca. 10 – 15 minutter.
Noter
Du kan bruge blomsterne fra Ramsløgene til at pynte med. Blomsterne har en markant smag af purløg og hvidløg og er samtidig meget dekorative.
Du kan anrette som på billedet. Server gerne med noget lækkert groft brød til.
Kan man bruge andet end lammeculotte?
Såfremt man har svært ved at skaffe lammeculotter som i dag sælges i flere større supermarkeder, kan man i stedet bruge lammekoteletter. Disse kan ofte findes i fryseren i supermarkederne eller hos den etniske købmand. Jo, man kan også bruge kalvekød eller oksekød men husk at tilberedningen er noget helt andet, som du kan læse mere om HER.
En opskrift som denne ville jeg nemt kunne servere til mine gæster. Selv dem som måske er knap så vant til lammekød. Grunden er at marinaden gør rigtig meget for smagen, og ligeledes at de grilles.
Lam og ramsløg – lige efter min smag. Flot ret – en lækker præsentation gør jo ikke retten dårligere 🙂
/Erland