Ratatouille

af | 25. jun 2020 | Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

En ægte fransk ratatouille er en fantastisk måde at få noget virkelig lækkert grøntsags tilbehør til alt mulig slags kød, fjerkræ eller fisk. Man kan også servere retten som ekstra tilbehør til en ren vegetar menu.

Ratatouille er utrolig nem at lave og består i al sin enkelthed af 4 slags grøntsager og to slags løg. Squash, aubergine, peberfrugter og tomater og skalotteløg og hvidløg. Når disse dejlige grøntsager forenes i en pande og får lov at simre i 45 minutter får de tilsammen en utrolig skøn smag man ikke glemmer.
Grøntsagerne forbliver al dente i midten, hvor man godt kunne tro at de ville falde helt sammen når de simrer under låg i 45 minutter.
I forårs- og sommermånederne kan man virkelig få smagen frem af fra alle de dejlige solmodne grøntsager og tomater i denne grønsagsret.

Klassisk fransk rataouille

Opskrift på ratatouille

Ratatouille Lækker og ægte fransk opskrift

En ægte ratatouille er utrolig lækker som passer super skønt som tilbehør eller vegetarret der har masser af smag. Ratatouille er desuden dejlig nem at lave.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Tilbehør,
Køkken: Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • ¾ dl. god olivenolie
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 – 4 stk. tomater
  • 2 fed hvidløg
  • spsk. fint hakket salt syltede citroner
  • Salt og peber
  • Fint hakkede krydderurter til pynt

Sådan gør du

  • Fjern skallerne fra løgene, som skæres i tern.
  • Varm en dyb pande op ved middelvarme og kom olien i.
  • Sauter løget i olien i et par minutter indtil det er glasklar.
  • Skyl squash, aubergine og peberfrugter.
  • Del squash og aubergine på langs, og skær dem i store tern.
  • Skær stilken ud af peberfrugterne som delen, hvor frøene fjernes.
  • Del dem på lang i tre og skær dem i større tern.
  • Kom de udskårne grøntsager ved løgene, og skru ned for varmen.
  • Lad det simre i omkring 35 – 40 minutter under låg, mens de jævnligt vendes rundt.
  • Skær et snit i bunden af tomaterne, og skær stilken ud.
  • Skold tomaterne i 10 sekunder, hvorefter de overhældes med koldt vand.
  • Fjern skindet fra tomaterne som skæres i store tern.
  • Hak hvidløget groft og kom tomater og hvidløg i panden, hvor det vendes godt rundt.
  • Lad det koge op i nogle minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Inden servering drysses eventuelt fint hakkede salt syltede citroner og krydderurter over.

Noter

Man kan godt varme en ratatouille op dagen efter. Dog vil grøntsagerne ikke være lige så al dente som på selve dagen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på ratatouille

Opskrift på Ratatouille

Jeg har i denne opskrift valgt at tilsætte fint hakkede krydderurter og salt syltede citroner som man kan fravælge. Jeg synes dog at begge dele giver denne skønne grønsagsret noget ekstra lækker smag.
Ellers har jeg holdt mig til den meget traditionelle metode at lave en ratatouille på.
Der findes en del opskrifter hvor grøntsagerne skæres i skiver og placeres i et fad med eksempelvis ost på toppen og bages i ovnen. Denne ret er meget flot, men ikke den klassiske version.

En dejlig ting med en ratatouille er at den passer perfekt som tilbehør til nærmest alt, hvilket gør den endnu bedre. Vi har serveret den til grillede Steaks og Kylling, og har en enkelt gang lavet den til Ovnbagt Torsk, hvor grøntsagerne smagte fantastiske sammen fisken.

Løg til ratatouille

Skær skalotteløgene i tern, som først sauteres ved let varme i olien.

Grøntsager til ratatouille

Dernæst skæres aubergiver, squash og gule og røde pebre i tern, som steges med løgene i 45 minutter, hvorefter tomater og hvidløg tilsættes.

Grøntsags ratatouille

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!