og

Rødkål – Alternativ

af | 21. dec 2012 | Hovedretter, Jul, Opskrifter

Denne alternative rødkål kan sagtens bruges i stedet for den traditionelle til juleaften eller som et nyt indput en af juledagene. Den er samtidig yderst nem, at tilberede og smager fantastisk.

Rødkål

Ingredienser:

  • ½ rødkålshoved.
  • 2 klemmentiner.
  • 6 – 8 tørrede figner.
  • 1 dansk æble.
  • 2 spsk. olivenolie.
  • 2 spsk. fransk æbleeddike.
  • Lidt Akaciehonning.
  • Salt og peber.

Rødkålshoved

Skær rødkålen i tynde strimler på et mandolinjern. Skær æblet i kvarte skiver og halver figner og klementin bådene. Rør olivenolien med fransk æbleeddike og akaciehonning og smag til med salt og peber. Æbleeddiken skal være syrlig i smagen. Hæld olieeddiken over rødkålen og vend det hele. Lad det trække i en time inden servering.

Alternativ rødkål

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Erland

    Et lækkert alternativ til den slatne udkogte rødkål 🙂

    /Erland

    Svar
    • Søren

      Tak, og enig, selv om den slatne også kan laves lækkert.
      Glædelig jul og godt nytår :-).

      Svar
    • Søren

      Tak Suh, og glædelig jul og godt nytår.

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Græskar med kyllingefyld en flot ret | - […] Til de fyldte græskar lavede jeg en simpel rød spidskålssalat. Du kan se en lignende opskrift her, hvor du…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!