og

Rødkålssalat

af | Hovedretter, Jul, Opskrifter

Denne alternative rødkål kan sagtens bruges i stedet for den traditionelle til juleaften eller som et nyt indput en af juledagene. Den er samtidig yderst nem, at tilberede og smager fantastisk.

Rødkålssalat opskrift

Ingredienser:

  • ½ rødkålshoved.
  • 2 klemmentiner.
  • 6 – 8 tørrede figner.
  • 1 dansk æble.
  • 2 spsk. olivenolie.
  • 2 spsk. fransk æbleeddike.
  • Lidt Akaciehonning.
  • Salt og peber.
Helt snittet rødkål

Skær rødkålen i tynde strimler på et mandolinjern. Skær æblet i kvarte skiver og halver figner og klementin bådene. Rør olivenolien med fransk æbleeddike og akaciehonning og smag til med salt og peber. Æbleeddiken skal være syrlig i smagen. Hæld olieeddiken over rødkålen og vend det hele. Lad det trække i en time inden servering.

Prøv også: Vintersalat med kål

Rødkålssalat med æbler

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Erland

    Et lækkert alternativ til den slatne udkogte rødkål 🙂

    /Erland

    Svar
    • Søren

      Tak, og enig, selv om den slatne også kan laves lækkert.
      Glædelig jul og godt nytår :-).

      Svar
    • Søren

      Tak Suh, og glædelig jul og godt nytår.

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Græskar med kyllingefyld en flot ret | - […] Til de fyldte græskar lavede jeg en simpel rød spidskålssalat. Du kan se en lignende opskrift her, hvor du…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!