Denne alternative rødkål kan sagtens bruges i stedet for den traditionelle til juleaften eller som et nyt indput en af juledagene. Den er samtidig yderst nem, at tilberede og smager fantastisk.
Ingredienser:
- ½ rødkålshoved.
- 2 klemmentiner.
- 6 – 8 tørrede figner.
- 1 dansk æble.
- 2 spsk. olivenolie.
- 2 spsk. fransk æbleeddike.
- Lidt Akaciehonning.
- Salt og peber.
Skær rødkålen i tynde strimler på et mandolinjern. Skær æblet i kvarte skiver og halver figner og klementin bådene. Rør olivenolien med fransk æbleeddike og akaciehonning og smag til med salt og peber. Æbleeddiken skal være syrlig i smagen. Hæld olieeddiken over rødkålen og vend det hele. Lad det trække i en time inden servering.
Prøv også: Vintersalat med kål
Et lækkert alternativ til den slatne udkogte rødkål 🙂
/Erland
Tak, og enig, selv om den slatne også kan laves lækkert.
Glædelig jul og godt nytår :-).
God idé med fignerne!
Tak Suh, og glædelig jul og godt nytår.