SaltKartofler

af | 14. maj 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

Salt kartofler er en rigtig god måde, at tilberede små kartofler på. De passer utrolig godt til en ret af okse- eller kalvekød, kylling, lam eller andet du synes er godt.
I det sydlige Europa får man ofte en sauce som f.eks. romesco til, men en god pesto eller aioli vil også kunne gå, hvis man da ikke serverer en sauce til.
Kartoflerne får en let saltet smag, som ikke bliver for voldsom.
Jeg har udover som tilbehør også brugt dem i en kartoffelsalat, hvor de fik selskab af kapers, røget peber, asparges og andre gode ting.

 

Prøv Også: Hjemmelavet Aioli // Grillede Lamme Koteletter // Porre med Bacon

SaltKartofler

Saltkartofler er en rigtig god måde, at tilberede små kartofler på.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Spansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 650 g. små kartofler
  • 1 dl. fint salt
  • ½ l. vand

Sådan gør du

  • Rens kartoflerne men lad skrællen sidde på.
  • Kom kartofler og salt i en gryde.
  • Kog vandet op og hæld det i gryden.
  • Kog kartoflerne i ca. 10 – 15 minutter indtil de er møre.
  • Hæld vandet fra og damp dem tørre indtil de bliver hvide.
  • Server dem enten lune eller kolde sammen med f.eks. en romesco sauce.
  • Salt Kartofler

Noter

Kartoflerne passer rigtig sammen med en aioli eller romesco sauce.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Undlad at skrælle kartoflerne hvis de er små og med fin skræl på.

Kog dem i vand med masser af salt i.

Hæld vandet fra når de er færdige og damp dem tørre.

Indtil der er et fint lag salt på kartoflerne.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

7 Kommentarer

  1. Flemming Lindblad

    Stav det rigtigt – det giver større troværdighed. Det hedder “saltkartofler” og ikke “salt kartofler”.

    Svar
    • Søren

      Hej Flemming
      Tak for din kommentar ;-).
      God søndag til dig.
      Søren

      Svar
  2. Joakim Øster

    Passer også supergodt til svinemørbrad konfiteret i olivenolie; mørbraden i form/kasserolle der passer, på med salt peber rosmarin hvidløg citronskal eller hvad man synes, dæk med olivenolie, et par timer eller tre ved 120°
    Og så nogle salsaer ell lign til 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Joakim
      Mange tak for det rigtig gode forslag ;:-). Altid skønt med gode forslag.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Joakim Øster

    Tak – Det er lidt en nationalret på de kanariske øer, med salsa verde og salsa rojo til, så det bliver lidt “spicy”.
    (Men aioli og kartofler kan jo heller ikke undgå at gå godt sammen ;-)… )

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Joakim
      Jeg var ikke klar over at saltkartofler er en nationalret på de Kanariske øer. Og ja Salsa Verde eller Rojo er jo også vidunderlige sammen med kartofler :-).
      Tak for tippet 👍.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Joakim Øster

    Ih jo, jeg tror faktisk det er der de kommer fra; de hedder “papas arrugadas” (kartofler hedder egentlig patatas, men bliver kaldt “papas”, så det betyder “rynkede kartofler”)
    De har deres eget spanske wikipediaopslag:
    https://es.wikipedia.org/wiki/Papas_arrugadas
    Det er vel lidt en canarisk variation af “patatas bravas”, de stegte kartofler med rød sovs man får overalt i spanien som en billig tapa?
    Kom også i tanke om at den røde sovs jo ikke hedder en salsa, men en mojo; “mojo rojo”…
    Så på alle tapas steder på canarieøerne kan man bestille “papas arrugados con mojo rojo y salsa verde”, altså saltkartofler med rød OG grøn sauce 🙂
    Hyggeligt med mad nørderi, men uh det bliver skønt når man kan komme ud at rejse igen!
    Bedste hilsner, Joakim
    PS – Og tak for super madblog!!

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!