Svinemørbrad i Soya Marinade
En af mine favoritmetoder når det skal være nemt på grillen er soya marineret svinemørbrad. Jeg havde udover mørbraden grillet små nye gulerødder med top på og nye rødløg. Derudover fik jeg afprøvet den hjemmelavede salturt pesto.
Læs også: Pulled Pork på Grill // Souvlaki
Ingredienser 2 personer:
- 1 svinemørbrad.
- 1½ dl soya sauce.
- Saften af en lime.
- 1 spsk fiskesauce.
- 1 spsk honning.
- Små nye gulerødder med top.
- Små nye løg.
- Raps olie.
- 2 spsk Solbærbalsamico.
- Salturt pesto.
- Pynt: Salturt, blomster fra hvidløgspurløg og salvie.
Svinemørbrad: Bland soya, limesaft, fiskesauce, honning og chili. Kom mørbraden i en frost pose og hæld marinaden ved. Lad det marinere mellem 6 – 24 timer. Jo længere, jo tydeligere marinade smag. Fyld en grillstarter 2/3 op med briketter, så de er klar ca. 20 minutter inden mørbraden skal på. Hæld dem i hver side af grillen når de klar. Mørbraden skal grilles indirekte midt på grillen i 15 – 25 minutter afhængig af størrelsen. Skær den efterfølgende i skiver.
Grøntsager: Smør de rensede grøntsager for jord. Smør dem med olivenolie og grill dem ved direkte varme i ca. 5 minutter. Bland rapsolie, solbærbalsamico og 1 spsk. honning. Hæld det over de grillede grøntsager og hold dem varme i ovnen ved 170 grader i 15 minutter. Server ex. med nye kartofler til.
Anret ex. som nedenstående, med lidt salturt pesto, blomster af hvidløgspurløg, salvie blomster eller lignende.
Wow! Hvor ser det flot ud, virkelig smukt.
Det er for lidt jeg har gjort ud af at bruge salturt… det må der snart gøres noget ved 😉
Tak skal du have. Salturt er jo en fantastisk urt. Du får lige en mail ;-).
Den marinade rammer lige i mit hjerte! Fantastisk.
Dbh Kathrine
Hej Kathrine
1000 tak for rosen og beklager det sene svar :-).
Når jeg ser din blog forstår jeg, at det rammer dit hjerte.
/Søren
SMUKT – dejligt at se andre tør bruge blomster 🙂
Takker. Blomster er jo en del af det smukke ved nogen retter, som også er for mænd ;-).
Ville man kunne lavet det i en varmlufts ovn ? på 2 timer ?
Det kan du sagtens. Jeg vil tro temperatuen skal være på 180 – 200 grader når det er varmluft, og i ca. 25 – 30 minutter.
Du kan tjekke kernetemperaturen på kødet. Det skal være på omkring 65 – 70 grader. Du kan evt. vende den når den har fået halvdelen af tiden.
God fornøjelse
/Søren