Svinemørbrad i Soya Marinade
En af mine favoritmetoder når det skal være nemt på grillen er soya marineret svinemørbrad. Jeg havde udover mørbraden grillet små nye gulerødder med top på og nye rødløg. Derudover fik jeg afprøvet den hjemmelavede salturt pesto.
Ingredienser 2 personer:
- 1 svinemørbrad.
- 1½ dl soya sauce.
- Saften af en lime.
- 1 spsk fiskesauce.
- 1 spsk honning.
- Små nye gulerødder med top.
- Små nye løg.
- Raps olie.
- 2 spsk Solbærbalsamico.
- Salturt pesto.
- Pynt: Salturt, blomster fra hvidløgspurløg og salvie.
Svinemørbrad: Bland soya, limesaft, fiskesauce, honning og chili. Kom mørbraden i en frost pose og hæld marinaden ved. Lad det marinere mellem 6 – 24 timer. Jo længere, jo tydeligere marinade smag. Fyld en grillstarter 2/3 op med briketter, så de er klar ca. 20 minutter inden mørbraden skal på. Hæld dem i hver side af grillen når de klar. Mørbraden skal grilles indirekte midt på grillen i 15 – 25 minutter afhængig af størrelsen. Skær den efterfølgende i skiver.
Grøntsager: Smør de rensede grøntsager for jord. Smør dem med olivenolie og grill dem ved direkte varme i ca. 5 minutter. Bland rapsolie, solbærbalsamico og 1 spsk. honning. Hæld det over de grillede grøntsager og hold dem varme i ovnen ved 170 grader i 15 minutter. Server ex. med nye kartofler til.
Anret ex. som nedenstående, med lidt salturt pesto, blomster af hvidløgspurløg, salvie blomster eller lignende.