og

Vildtgryde med Svampe

af | 26. nov 2020 | Efterår, Hovedretter, Opskrifter, Simremad, Vildt

Vildtgryde med svampe

Vildtgryde er en utrolig nem og lækker opskrift på vildtkød med svampe og bacon. En skøn simret ret med masser af dejlig smag af dyrekød.

En dejlig vildtgryde med bacon og fløde er en perfekt simreret i efterårsmånederne, hvor solen går hurtigere ned, og temperaturen falder i takt med at vi nærmer os afslutningen på året.

I denne her opskrift på en vildtgryde med svampe har jeg brugt halvdelen af en dyrekølle, som jeg havde tilovers fra efteråret.
Køllen langtidsbagte jeg i ovnen, hvor det inderste af vildtkødet stadig var dejlig mørt og rødt. Derfor kunne jeg nemt bruge det i gryderetten.
Da jeg ikke selv er jæger eller for den sags skyld har jagtkort køber jeg et dyr af en god bekendt, hvis far er jæger.
Heldigvis skyder han ofte et helt dyr eller krondyr, som han ikke selv har plads til.
Han var ligeledes så flink at brække (partere) det for mig.

Når jeg ikke tidligere har brækket et dyr, men kun lam er det nogle gange nemmere at lade dem der er vant til det, gøre arbejdet for en.
Jeg har skrevet et par andre vildt opskrifter eksempelvis fasan på flere måder, hvor jeg har købt selve fasanen i Rema1000, som ofte har vildt i deres køledisk.

Andre gode vildtretter: Kanin i Sennep // Fasan på Fire Måde // Hakkebøf af kronvildt

Opskrift på Vildtgryde med svampe

Vildtgryde Skøn vildtret med bacon og fløde

Vildtgryde er en utrolig nem og lækker opskrift på vildtkød med svampe og bacon. En skøn simret ret med masser af dejlig smag af dyrekød.
2.75 fra 35 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Vildt, Simreret, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 125 g. god bacon
  • 800 – 1000 g. vildtkød evt. fra bov eller kølle
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 skalotteløg
  • 1 porre
  • 1 persillerod
  • Bouquet garni af timian og laurbærblade
  • 500 g. blandede svampe
  • 250 g. rosenkål
  • dl. hvidvin
  • 5 dl. vildtfond eller kalvefond
  • 1 – 2 dl. fløde
  • 2 spsk. maizena

Sådan gør du

  • Skær baconen i mindre tern.
  • Vildkødet skæres i tern af 2 x 2 centimeter.
  • Hæld olien i en gryde og steg baconen sprød.
  • Brun dernæst kødet i den overskydende baconfedt, som tages op sammen med baconen.
  • Skær skalotteløg i mindre tern.
  • Skyl porren for jord. Flæk den på langs, som dernæst skæres i skiver.
  • Skræl persilleroden, som skæres på langs og dernæst i stængler, der skæres i tern.
  • Steg grøntsagerne møre ved middelvarme i gryden. Tilsæt evt. lidt smør, hvis der mangler fedtstof.
  • Kom vildtkød og bacon tilbage i gryden.
  • Hæld hvidvin ved, og lade det koge op inden fonden hældes ved.
  • Lad det simre i 30 minutter sammen med bouquet garni.
  • Rens svampene for jord, som skæres i passende skiver.
  • Steg dem på en meget varm pande i lidt olie indtil de er brune på alle sider.
  • Skær stokken af rosenkålene, som deles i kvarte.
  • Når retten har simret i 20 minutter, kommes rosenkål og svampe ved. Skru lidt op for varmen.
  • Lad simre de sidste 10 minutter, hvorefter fløden tilsættes og eventuelt en maizena blanding af maizena og mælk for at tykne væden lidt.

Noter

Server retten med kartofler, urtemos eller ris til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Følger du med på Gastromad ved du nok at jeg elsker simreretter som egentlig bare får lov at passe sig selv, og denne opskrift på vildtgryde, er både nem og ret hurtig at tilberede.

Grunden er at vildtkød ofte når det skæres i tern ikke skal koge i særlig lang tid, da det ellers kan blive mere sejt i det.

I denne vildtgryde opskrift har jeg tilsat en god portion blandede svampe som jeg synes passer utrolig godt sammen med vildtkødet eller bare i en god gryderet. Jeg var i tvivl om jeg skulle tilsætte vin i dyregryden, men valgte en hvidvin af druetypen sauvignon blanc, da dyrekødet er meget fint i smagen.
For at give vildtgryden noget mere dybde i smagen fik den selvskab at en god og lækker bacon og fløde.

Vildtgryde med bacon og svampe

Havde jeg brugt andet vildtkød som krondyr eller gråand havde jeg nok brugt rødvin og en god sjat portvin, som især er lækker i efterårsmånederne. Portvinen i en vildtgryde med bacon og fløde giver en passende afrundet smag til det mere kraftfulde kød, som man oplever eksempelvis gråænder har.

Jeg serverede denne ret af dyrekød med kartoffelmos, men den vil absolut også være skøn sammen med brune ris eller kogte kartofler tid.
Hjemmelavede syltede rødbeder er et ekstra plus når man servere vildtgryden.

Vildtgryde af dyrekød

En Vildtgryde er fantastisk i efterårsmånederne.

Hel dyrekølle

Jeg brugte noget af kødet fra en stor dyrekølle til denne simreret.

Stegte svampe

De forskellige svampe til retten ristede jeg på en pande.

Gryderet af vildt

Svampe og vildtkød passer ufattelig godt sammen.

Vildtgryde med bacon og fløde

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!