og

Aubergineruller i Karry Dahl

af | 28. jan 2022 | Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Vegetar

Aubergineruller i karry dahl

Lækre aubergineruller i en karry dahl med den skønneste smag af krydderier, ingefær og lime, som med sikkerhed mætter da daalen er fyldt med linser.

Aubergineruller med dahl og fyldt med en frisk blanding af tofu, stærk mangochutney og limesaft giver den indiske dhal ret ekstra meget lækker smag og fylde. Rullerne af aubergineskiver passer utrolig godt sammen med den krydrede vegetariske linseret.

Grøntsagen aubergine er utrolig god i køkkenet når man ønsker noget fylde. De smager ikke af så meget, men kan nemt bruges så man får en fornemmelse af kød i en grøntsagsret. Eksempelvis bruges der auberginer i den klassiske græske ovnret Moussaka som giver retten den ekstra fylde udover kødet.

Opskrift på Aubergine ruller

I min version af opskrift på aubergineruller med dahl bruger jeg som regel forskellige slags linser, eller dem jeg har liggende i skuffen. Jeg er ret vild med grønne og sorte linser da de ikke koger ud. De røde oplever jeg nogle gange at de koger til smadder, selv om jeg ikke tilbereder dem i lang tid. Tørrede linser kan i dag købes i nærmest alle store og små supermarkeder.

Jeg kan med garanti love at man ikke savner kød i denne opskrift, da både linser og auberginerne giver masser af mæthed. Samtidig er der masser af lækker smag af krydderier fra dahlen og friskhed i rullerne.

Retter som aubergineruller med dahl tilbereder jeg ofte en gang i ugen, og sørger for at vi har til mindst to dages aftensmad, men ofte flere aftner. I den travle hverdag er det skønt at kunne varme en perfekt hverdagsret op som dahl med auberginer. Linseretten kan nemt holde sig i køleskabet i flere dage, og er lige til at fryse og tage op igen til en anden god gang.

Har du lyst til at prøve andre opskrifter?: Raita yoghurt dip // Butter Chicken // Aubergine Pizza

Aubergineruller i karry dahl

Aubergineruller i Karry Dahl

Lækre aubergineruller i en dahl med den skønneste smag af krydderier, ingefær og lime.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Hovedret, Vegetar
Køkken: Indisk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 1 time 5 minutter
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Aubergineruller

  • 4 stk. auberginer
  • Olivenolie
  • 225 g. tofu
  • 55 g. stærk mangochutney
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 limefrugt
  • 100 g. babyspinatblade
  • Salt og peber

Karry Dahl

  • 5 stk. skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 50 g. skrællet ingefær
  • 2 stk. birdseye chili
  • Olivenolie til stegning
  • tsk. sorte sennepsfrø kan også være lyse
  • tsk. spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. gurkemeje
  • spsk. stærk karry pulver
  • 1 spsk. tomatpure
  • 300 g. røde sorte eller grønne linser
  • 1 stk. lime
  • 1 ds. kokosmælk
  • 6 dl. vand
  • Salt og peber

Sådan gør du

Aubergineruller

  • Opvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  • Skyl auberginerne som skæres i skiver på langs af ½ cm tykkelse.
  • Pensl dem på begge sider med olivenolie og drys dem med salt og peber.
  • Placer dem på bageplader med bagepapir på.
  • Steg dem i ovnen i 25 minutter, efter 12½ minut vendes de.
  • Tag dem ud og lad dem køle lidt ned.
  • Mens karry dhal simrer i 20 minutter røres tofuen med mangochutneyen, groft hakket frisk koriander og saften og revet skal fra 1 lime.
  • Placer 1 – 3 stk. spinatblade og dernæst 1 – 2 tsk. tofublanding på midten af hver aubergineskive.
  • Rul dernæst aubergineskiven.

Karry Dahl

  • Pil løg og hvidløg som hakkes fint.
  • Skræl ingefærret som rives og chilierne hakkes fint.
  • Varm en stor pande op og hæld 2 spsk. olie på den.
  • Sauter løg og hvidløg i 5 minutter, hvorefter ingefær og chili tilsættes. Lad det stege i 2 minutter.
  • Rør nu krydderierne som steger i 1 minut inden tomatpureen, røres i og steger i 1 minut.
  • Hæld linserne i panden og dernæst kokosmælk, vand saft og revet skal fra limefrugten.
  • Lad det simre ved lav varme i omkring 20 minutter indtil linserne er møre.
  • Smag til med salt og peber.
  • Når dhalen er færdig hældes den i et stort ildfast fad, hvor auberginerullerne placeres i, så de næsten dækkes af dhalen.
  • Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, hvorefter retten kan serveres som den er.

Noter

Retten kan nemt holde sig i køleskabet over flere dage, og fryses.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Vi laver mere og mere vegetarisk mad eller aftensmad uden kød. Både for sundhedens skyld, men lige så meget for klimaets skyld. Selv jeg kan have udfordringer med at finde vegetaropskrifter som er spændende. En af de opskrifts forfattere jeg holder af, er Yotam Ottolenghi som har skrevet denne opskrift. Jeg har lavet lidt ændringer i hans oprindelige opskrift, så den passer bedre ind hos mig.

Jeg elsker stadig kød, men det som jeg køber i dag, er af en bedre kvalitet og derfor dyrere, hvilket gør at vi sjældnere får kød på en hverdagsaften. Retter med kød er mere forbeholdt weekenden eller når vi får gæster.

Auberginer i Dhal

Server retten som den er.

Aubergine skiver med spinat

Placer spinatbladene i midten af auberginerne.

Auberginer med tofu på spinat

Kom tofublandingen ovenpå spinatbladene.

Aubergineruller
Rul dernæst aubergineskiverne inden de placeres i fadet med karry dahlen.

Dhal med aubergine ruller

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Louise

    5 stars
    Så lækker og smagfuld ret. God til gæster der ikke er vant til retter uden kød!! også er det nemt at lave.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Louise
      Mange tak :-).
      Dejligt at læse at den også er god til gæster der ikke er vant til retter uden kød :-).

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!