Butternut Squash Suppe

af | 7. jan 2021 | efterår, Forretter, Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Supper

 

Butternut squash suppe er en perfekt nem og dejlig suppe, som smager fantastisk og er hurtig at lave af butternut squash.

Butternut suppe med kokosmælk kan minde lidt om en thai suppe, men er mere fyldig og mættende på trods af den lækre thaismag den får fra alle de dejlige krydderier. Samtidig er det en meget billig suppe at lave.
Har man ikke kokosmælk eller bryder sig om det kan suppen laves som butternut squash suppe med fløde.

Suppen er fantastisk i efterår og vintermånederne og vi plejer at lave en utrolig stor grydefyld så vi har til 2 – 3 dage, og ind i mellem til fryseren.
Det perfekte med en butternut sqaush suppe er, at man altid kan spæde suppen op med ekstra tilbehør som rejer, tyndt skårne kyllingeskiver, ristede butternut squash kerner eller grøntkål.

Man kan enten tilsætte ingredienserne i selve suppen, eller som tilbehør hvor ens gæster selv kan komme tilbehøret i suppen.
Ind i mellem laver vi noget tilbehør men suppen er så dejlig fyldig i sig selv at det ikke altid er nødvendigt.

Butternut squash er en ægte efterårs og vinter grøntsag, som med sin kraftige græskar kød kan bruges i utrolig mange forskellige retter.

Udseendemæssigt ligner den mere en kæmpe peanut nød end et græskar. Sammenlignet med hokkaido græskar er smagen anerledes ved at butternut squashens kød er mere sød og nøddeagtig. Dens butternut kød er knap så orangefarvet og kraftig som en hokkaido græskar.

Min opskrift på butternut squash suppe er inspireret af det asiatiske eller thai køkken, hvor jeg ofte laver suppen ret stærk.
Jeg vil foreslå at man smager sig frem med både chili og thai pastaen.
Man kan altid tilsætte mere styrke, hvis den skal være stærkere.

 

 

Som de fleste andre færdiglavede supper bliver en butternut squash suppe kun endnu bedre af at trække et døgns tid.

Lidt som simreretter, hvor smagen virkelig træder frem og bliver endnu bedre.
Derfor anbefaler jeg at man laver den dagen inden, så suppen får lov at trække natten over.
Man kan som sagt også fryse rester af suppen ned, og bruge det på et andet tidspunkt.

 

Butternut Squash Suppe Skøn nem og lækker suppe

Butternut squash suppe er en perfekt nem og dejlig suppe, som smager fantastisk og er hurtig at lave af butternut squash.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Supper, Grøntsager
Køkken: Dansk, Thailandsk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 - 2 stk. butternut squash
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 stk. thai chili
  • 1 stk. porre
  • 2 spsk. Neutral olie
  • dl. hønsefond
  • 1 ds. Kokosmælk
  • 1 spsk. rød karry paste
  • 1 spsk. fiskefond
  • 2 spsk. soyasauce
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl butternut squashene, som skrælles og skæres i store tern.
  • Fjern skallen fra skalotteløg og hvidløgsfedene skom skæres i tern.
  • Riv ingefæren.
  • Hak chilien.
  • Skyl porren som deles og skæres i skiver.
  • Varm en stor gryde op ved middelhøj varme.
  • Hæld olien i, og sauter først skalotteløg, hvidløg, chili og ingefær i 2 minutter.
  • Dernæst hældes butternut og porre i som sauterer med i 5 minutter.
  • Hæld hønsefonden i og dernæst kokosmælken.
  • Tilsæt karry pasta, fiskefond og soyasauce.
  • Lad det hele simre under låg i omkring 30 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender og tilsæt eventuelt mere hønsefond eller kokosmælk, hvis suppen er meget tyk.
  • Smag til med mere karry pasta, fiskefond, soyasauce.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Butternut squash suppe kan med fordel lavet et par dage inden, og resterne kan ligeledes sagtens fryses ned.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Prøve også disse dejlige supper:  Mulligatawny Suppe //  Japansk Ramen Suppe //  Oksehale Suppe

 

Butternut sqaush suppe passer utrolig godt sammen med friske korianderblade man kommer over den varme suppe.

 

Skræl og skær butternut squashene i store tern og gør det samme med de øvrige grøntsager, som koges med i gryden.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!