Chili sin Carne er en skøn vegetarisk opskrift af Chili con Carne som smager utrolig lækkert og man savner ikke kødet i denne version.
Samtidig er den utrolig mættende med masser af smag af varme krydderier som får alle til at elske denne opskrift på chili sin carne.
Den har en fantastisk skøn chili smag og fylde, hvilket til min egen overraskelse gjorde at jeg ikke savnede kødet. Jeg sikker på at dette skyldes de forskellige grøntsager og bønner jeg havde valgt til opskriften.
Prøv også disse opskrifter: Burrito // Huevos Rancheros Mexikansk Morgenmad // Barbacoa Tacos
Chili Sin Carne – Nem og lækker opskrift på grøntsags Chili
Ingredienser
- 2 -3 stk. skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 1 – 2 stk friske chili afhængig af styrken
- 3 stængler bladselleri
- 2 røde peberfrugter
- 2 gule peberfrugter
- 1 bundt forårsløg
- 2 gulerødder
- 4 portobellosvampe
- 2 spsk. tomatpasta
- 7 dl. tomat passata
- 1 dl. kaffe
- 1 spsk. stødt koriander
- 1½ tsk. stødt spidskommen
- 1 – 2 tsk. chipotle afhængig af styrken
- 1 tsk. tabasco
- 1 kanelstang
- 2 – 3 ds bønner gerne blandede kidney sorte bønner, hvide bønner
- 1 ds grønne linser
- 1 – 2 dl frosne majs
- 30 g. mørk chokolade
- Eventuelt grøntsagsfond hvis retten er for tyk
- Salt og peber
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Pil løg og hvidløg som skæres i mindre tern.
- Flæk chilien der skæres i tern, fjern eventuel skillevæggene og frøstolen hvis man ikke ønsker den for stærk.
- Bladselleriene skylles for jord, skæres på langs og dernæst i tern.
- Peberfrugterne skylles, deles og frøene fjernes, hvorefter de skæres i tern.
- Skyl forårsløgene som skæres i skiver.
- Gulerødderne skrælles, deles på langs som deles til lange stængler, der skæres i tern.
- Portobello svampene renses for jord. Skær dem i skiver som dernæst skæres i tern.
- Varm en gryde op ved middelvarme, hvori 2 – 3 spsk. olie hældes i.
- Sauter løg, hvidløg, bladselleri og peberfrugter indtil løgene er glasklare.
- Tilsæt forårsløg og portobellosvampe. Lad det sautere med i nogle minutter.
- Tilsæt tomatpastaen som sauterer med i 3 minutter.
- Hæld tomatpassata og kaffe i gryden og rør godt rundt.
- Dernæst tilsættes koriander, spidskommen, chipotle, tabasco og en hel kanelstang.
- Kom bønner, linser, majs i retten sammen med chokolade og eventuelt grøntsagsfond hvis retten er meget tyk.
- Smag til med salt og peber.
- Lad retten simre ved svag varme under låg i 3 – 5 timer.
Noter
Opskrift på Chili sin Carne.
I selve opskriften har jeg brugt en stor portion portobello svampe som giver en masse umamismag der minder om kødsmag og konsistens. Ønsker man mere umami smag er en enkelt pose tørrede kantareller utrolig gode til, at give mere smag. Desuden bruger jeg i min chili sin carne ligeledes linser og masser af bønner der giver selve retten en masse herlige proteiner.
Proteiner i såvel vegetariske retter som kødretter giver en fantastisk skøn mæthed og fylde så man i en kødret kan spare på kødet, eller som her helt undvære kød.
Hvilke krydderier er gode til Chili sin Carne?
Smagen i retten kommer lige som i Chili con Carne som HER fra de forskellige chilier, krydderier og den mørke chokolade jeg bruger. Traditionelt bruger man chokolade i flere mexicanske gryderetter, hvilket passer utrolig godt sammen med chilismagen og giver en skøn dyb smag. Jeg bruger selv stærke chilier men jeg anbefaler man bruger dem der passer til ens smag, så retten ikke bliver for stærk.
Hvad serverer man til?
Man behøves nødvendigvis ikke serverer noget til chili sin carne. Jeg elsker dog selv frisk koriander og lidt creme fraiche til. Koriander er ind i mellem en udskældt krydderurt, men jeg er helt vild med den til denne slags retter og asiatiske. Derudover kan man servere brune ris og tortillas eller Majsbrød sammen med gryderetten.
Jeg skriver ofte at denne slags gryderetter kun bliver endnu bedre når de får lov at stå til næste dag. Og det er ingen undtagelse med denne opskrift på Chili Sin Carne.
Retten kan sagtens fryses hvis man har en portion til overs.
0 kommentarer