Frikadeller fyldt med friske revne grøntsager og krydderier gør dem både sundere og mere smagfulde. Mængden bliver desuden øget, hvor 500 g. fars kan ofte bliver til næsten 750 g. når man tilsætter revne rodfrugter til farsen. Herhjemme kommer vi ofte forskellige grøntsager eller rodfrugter i frikadellefarsen, alt efter årstiden.
Man kan variere grøntsagerne rigtig meget, og det samme med krydderurterne. Hvis man bruger vandholdige grøntsager som f.eks. squash bør man supplere farsen med lidt mere mel, at squashen under tilberedningen smider en del væde.
Men hop ud i det, og tøm grøntsagsskuffen for rester, som rives og blandes med frikadellefarsen.
En romesco sauce smager utrolig lækkert sammen med cous cous og de hjemmelavede grøntsags frikadeller.
Nem opskrift på frikadeller med revet grøntsager
Lav en ganske almindelig farsblanding af kalv og svinekød, hvor du blander en større portion revne grøntsager i. Fordelen er som jeg beskriver at du øger mængden af frikadelle farsen. Det gør det pludselig billigere og sundere. I opskriften kan du læse at jeg tilbereder frikadeller i ovnen. Derved er jeg fri for at stå og vende dem på panden, men kan nøjes med at vende dellerne en enkelt gang.
Prøv Også andre skønne opskrifter: Forloren Hare // Svinekotelet med æbler og løg
Frikadeller med grøntsager
Ingredienser
- 1 portion frikadellefars
- 2 – 3 gulerødder eller persillerod eller rødbeder
- ¼ knoldselleri kan også være det 1 helt glaskål
- 2 forårsløg
- 1 portion persille
- 1 fed hvidløg
- 1 – 2 spsk. soyasauce
- 1 spsk. fiskesauce kan udelades
Sådan gør du
- Tilbered frikadellefarsen efter linket i opskriften.
- Skræl gulerødder og knoldselleri som rives på et rivejern.
- Skær det yderste af det grønne af forårsløgene, som skæres i tynde skiver.
- Vask og hak persillen.
- Hak hvidløget fint.
- Bland det hele i frikadellefarsen og kom evt. lidt mere rasp i, hvis farsen er blevet mere våd. Er den tør, hæld mere væde i.
- Tænd ovnen på 185 grader uden varmluft, da varmluft kan udtørre frikadellerne.
- Form frikadellefarsen til frikadeller med en ske.
- Læg et stykke papir på en bradepande, hvor de formede frikadeller placeres på.
- Tilbered dem i ovnen i ca. 35 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået. Giv dem evt. til sidst lidt grill så de får en sprød overflade.
Noter
Udover at frikadellefarsen får selskab af grøntsager, tilbereder jeg frikadellerne i ovnen. Grunden er, at jeg ikke skal bruge tid på, at holde øje med dem når frikadellerne steges på panden. Imens kan kan jeg tilberede Stuvet Spidskål til dem. En anden grund er, at huset bliver knap på fyldt med lugten af frikadeller, som meget ofte sker når man steger dem, uanset om emhætten er kraftig og står på maksimum.
Der er en lille ulempe ved, at tilberede eller bage frikadellerne i ovnen, som er at de ikke får den helt brankede overflade. Jeg giver dem altid lidt grill lige inden de er færdige for, at de får en pæn overflade.
Hjemmelavede frikadeller med masser af grøntsager i.
Stegte rødløg er super skønne til cous cous og deller med grøntsager i.
0 kommentarer