Frikadeller med grøntsager

af | 22. mar 2019 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Svinekød

Frikadeller fyldt med friske grøntsager og krydderier gør dem både sundere og mere smagfulde. Mængden bliver desuden øget Mængden bliver desuden øget, og 500 g. fars kan ofte svarer til næsten 750 g.. Herhjemme kommer vi ofte forskellige grøntsager eller rodfrugter i frikadellefarsen, alt efter årstiden. Man kan variere grøntsagerne rigtig meget, og det samme med krydderurterne. Hvis man bruger vandholdige grøntsager som f.eks. squash bør man supplere farsen med lidt mere mel, at squashen under tilberedningen smider en del væde.
Men hop ud i det, og tøm grøntsagsskuffen for rester, som rives og blandes med frikadellefarsen.

Frikadeller med grøntsager

Frikadeller fyldt med friske grøntsager og krydderier gør dem både sundere og mere smagfulde
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Svinekød, Kalvekød, Hovedret, Fars, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 portion frikadellefars
  • 2 – 3 gulerødder eller persillerod eller rødbeder
  • ¼ knoldselleri kan også være det 1 helt glaskål
  • 2 forårsløg
  • 1 portion persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 – 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce kan udelades

Sådan gør du

  • Tilbered frikadellefarsen efter linket i opskriften.
  • Skræl gulerødder og knoldselleri som rives på et rivejern.
  • Skær det yderste af det grønne af forårsløgene, som skæres i tynde skiver.
  • Vask og hak persillen.
  • Hak hvidløget fint.
  • Bland det hele i frikadellefarsen og kom evt. lidt mere rasp i, hvis farsen er blevet mere våd. Er den tør, hæld mere væde i.
  • Tænd ovnen på 185 grader uden varmluft, da varmluft kan udtørre frikadellerne.
  • Form frikadellefarsen til frikadeller med en ske.
  • Læg et stykke papir på en bradepande, hvor de formede frikadeller placeres på.
  • Tilbered dem i ovnen i ca. 35 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået. Giv dem evt. til sidst lidt grill så de får en sprød overflade.

Noter

Server frikadellerne med f.eks. lidt Cous Cous, Romescoauce og Bagte Løg til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Udover at farsen får selskab af grøntsager, tilbereder jeg frikadellerne i ovnen. Grunden er, at jeg ikke skal bruge tid på, at holde øje med dem når frikadellerne steges på, men kan tilberede f.eks. stuvet spidskål til dem. En anden grund er, at huset bliver knap på fyldt med lugten af frikadeller, som meget ofte sker når man steger dem, uanset om emhætten er kraftig og står på maksimum.
Der er en lille ulempe ved, at tilberede eller bage frikadellerne i ovnen, som er at de ikke får den helt brankede overflade. Jeg giver dem altid lidt grill lige inden de er færdige for, at de får en pæn overflade.

 

Prøv Også: Stuvet Spidskål perfekt tilbehør til frikadeller // Syltede Rødløg // Pulled Pork eller Trukket Gris

 

 

 

Tilsæt f.eks. revne gulerødder.

Dernæst f.eks. revet knoldselleri.

Hakket persille.

Det hele røres sammen.

Form farsen til frikadeller med en ske, og placer dem på en bageplade med bagepapir på.

Tilbered dem i ovnen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!