Frikadeller med grøntsager

af | 22. mar 2019 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Svinekød

Frikadeller fyldt med friske grøntsager og krydderier gør dem både sundere og mere smagfulde. Mængden bliver desuden øget, hvor 500 g. fars kan ofte bliver til næsten 750 g. i alt. Herhjemme kommer vi ofte forskellige grøntsager eller rodfrugter i frikadellefarsen, alt efter årstiden.

Man kan variere grøntsagerne rigtig meget, og det samme med krydderurterne. Hvis man bruger vandholdige grøntsager som f.eks. squash bør man supplere farsen med lidt mere mel, at squashen under tilberedningen smider en del væde.
Men hop ud i det, og tøm grøntsagsskuffen for rester, som rives og blandes med frikadellefarsen.

Grøntsags Frikadeller

En romesco sauce smager utrolig lækkert sammen med cous cous og de hjemmelavede grøntsags deller.

Nem opskrift på frikadeller med revet grøntsager

Lav en ganske almindelig farsblanding af kalv og svinekød, hvor du blander en større portion revne grøntsager i. Fordelen er som jeg beskriver at du øger mængden af farsen. Det gør det pludselig billigere og sundere. I opskriften kan du læse at jeg tilbereder dem i ovnen. Derved er jeg fri for at stå og vende dem på panden, men kan nøjes med at vende dellerne en enkelt gang.

Grøntsags Frikadeller

Frikadeller med grøntsager

Frikadeller fyldt med friske grøntsager og krydderier gør dem både sundere og mere smagfulde
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Svinekød, Kalvekød, Hovedret, Fars, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 portion frikadellefars
  • 2 – 3 gulerødder eller persillerod eller rødbeder
  • ¼ knoldselleri kan også være det 1 helt glaskål
  • 2 forårsløg
  • 1 portion persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 – 2 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. fiskesauce kan udelades

Sådan gør du

  • Tilbered frikadellefarsen efter linket i opskriften.
  • Skræl gulerødder og knoldselleri som rives på et rivejern.
  • Skær det yderste af det grønne af forårsløgene, som skæres i tynde skiver.
  • Vask og hak persillen.
  • Hak hvidløget fint.
  • Bland det hele i frikadellefarsen og kom evt. lidt mere rasp i, hvis farsen er blevet mere våd. Er den tør, hæld mere væde i.
  • Tænd ovnen på 185 grader uden varmluft, da varmluft kan udtørre frikadellerne.
  • Form frikadellefarsen til frikadeller med en ske.
  • Læg et stykke papir på en bradepande, hvor de formede frikadeller placeres på.
  • Tilbered dem i ovnen i ca. 35 minutter. Vend dem når halvdelen af tiden er gået. Giv dem evt. til sidst lidt grill så de får en sprød overflade.

Noter

Server frikadellerne med f.eks. lidt Cous Cous, Romescosauce og Bagte Løg til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Udover at farsen får selskab af grøntsager, tilbereder jeg frikadellerne i ovnen. Grunden er, at jeg ikke skal bruge tid på, at holde øje med dem når frikadellerne steges på, men kan tilberede f.eks. stuvet spidskål til dem. En anden grund er, at huset bliver knap på fyldt med lugten af frikadeller, som meget ofte sker når man steger dem, uanset om emhætten er kraftig og står på maksimum.
Der er en lille ulempe ved, at tilberede eller bage frikadellerne i ovnen, som er at de ikke får den helt brankede overflade. Jeg giver dem altid lidt grill lige inden de er færdige for, at de får en pæn overflade.

Prøv Også andre skønne opskrifter: Stuvet Spidskål perfekt tilbehør til frikadeller // Syltede Rødløg // Pulled Pork


Frikadeller med grøntsager

Hjemmelavede frikadeller med masser af grøntsager i.

Frikadellefars med revne gulerødder
Tilsæt f.eks. revne gulerødder.

Frikadelle fars med revet knoldselleri
Dernæst f.eks. revet knoldselleri.

Fars med hakket persille
Hakket persille.

Rørt frikadelle fars
Det hele røres sammen.

Formet frikadelle fars
Form farsen til grøntsags frikadellerne med en ske, og placer dem på en bageplade med bagepapir på.

Frikadeller tilberedt i ovn
Tilbered grøntsagsfrikadellerne i ovnen.

Frikadeller grøntsager

Server grøntsagsfrikadellerne med cous cous til.

Stegte rødløg er super skønne til cous cous og deller med grøntsager i.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!