Ribeye med Foie Gras

af | 14. aug 2015 | Grøntsager, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Saucer, Tilbehør

Grillet Ribeye med foie gras ovenpå er måske en slags Ribeye (Tournedos) Rossini, uden trøfler. Selv om opskriften ikke er en ægte Tournedos Rossini er den alligevel utrolig lækker, især når kødet samtidig er super mørt.

Ribeye med Foie Gras

No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Oksekød, Grill, Grøntsager, Tilbebehør, Sauce
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 2 stk. Ribeye Steaks
  • 4 spsk. Foie Gras
  • 3 dl. bælgede ærter eller fra fryseren
  • 1/4 blomkål
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. kalvefond
  • 50 g smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

Ribeye Steaks:

  • Salt ribeyene et par timer i forvejen, hvor de hviler i køleskabet. Tag dem ud ca. 30 minutter inden tilberedning.
  • Grill dem ved direkte varme eller steg dem på panden i ca. 2 - 3 minutter på hver side, eller indtil kernetemperaturen er 55 grader for rød. Tag dem af og lad dem hvile i 5 minutter. Inden servering smøres foie grasen på.

Hvidvinssauce:

  • Hæld hvidvinen i en gryde, hvor det koges ned til det halve. Tilsæt kalvefonden, som koges ned til 1/3. Skru ned for varmen og tilsæt smørret lidt af gangen, mens der piskes. Smørret gør, at saucen tykner. Smag til med salt og peber.

Blomkål og ærter:

  • Skær blomkålen ud i små buketter, som kommes i en skål, der overhældes med kogende vand. Lad dem stå i 5 minutter, hvorefter de sies.
  • Ærterne bælges og kommes på tallerknen, hvor saucen hældes ud over.

Noter

Ved anretning kommet først ribeyen på tallerknen. Kom en del ærter på tallerknen ved siden af ribeyen, hvor saucen hældes ved. Anret til sidste med de små blomkålsbuketter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg havde købt et par stykker lækre okse Ribeye ved slagteren, som jeg viste skulle på grillen. Det med foie grasen kom til, da jeg kiggede i mit bryggers skab og fandt en dåse foie gras, og hvordan kan jeg glemme det. Jeg ville helst have haft et stykke kalve ribeye, hvilket den lokale slagter ikke havde. Grunden skyldes, at jeg ind i mellem oplever, at oksekød kan føles tungt. Denne gang var kødet perfekt.

Ærter

Til kødet serverede jeg nye ærter, blomkålsbuketter og en let hvidvinssauce med smør, a la beurre blanc. Lige nu kan du udover, at købe nye ærtebælger på landet også få dem i flere forskellige supermarkeder. Oplevelsen, at sidde en sensommer dag, og bælge ærter og guffe dem i sig gør sommeren endnu smukkere.

Ribeye

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!