Stenbiderrogn på grillet lever

af | 4. apr 2018 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Lever eller indmad er desværre en råvarer der har det svært, selv om det er en super råvarer der er ekstrem sund.
I forbindelse med endnu en madbloggerudfordring #14 som denne gang handler om indmad har jeg kombineret en anden af sæsonens super råvarer, nemlig stenbiderrogn i en Mexicansk inspireret mini ret.

 

Stenbiderrogn & Grillet Lever

Stegt kalvelever og stenbiderrogn som mexikansk passer virkelig godt sammen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Kalvekød, Fisk, Skalddyr, Hovedret
Køkken: Mexikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 33 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 stk. kalve- eller stenbiderlever af ca. 100 - 120 g
  • Saften fra en lime
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. chipotle eller en fint hakket stærk chili
  • 2 spsk. olie
  • 2 – 3 spsk. stenbiderrogn
  • 1 avocado
  • 1 bakke små aromatiske tomater
  • 1 rødløg
  • 1 mellemstærk chili
  • 1 hel lime
  • Frisk koriander
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland saften fra limen med presset hvidløg, chipotle og olien.
  • Smør det ud på leveren og lad det trække et par timer.
  • Skær tomaterne i kvarte.
  • Hak løget, chilien, 1spsk korianderblade som vendes med tomaterne.
  • Pres lidt limesaft over og smag til med salt og peber.
  • Del avocadoen, og fjern stenen.
  • Tag kødet ud med en ske, som skæres i tynde skiver.
  • Grill leverstykkerne, som skal have ca. 4 minutter på hver side.
  • Tag dem af grillen og skær dem i skiver.
  • Placer avocadoskiverne midt på en tallerken, kom et par spsk. salsa ovenpå, dernæst 3 – 4 skiver lever og en spsk. stenbiderrogn på toppen.
  • Pynt med f.eks. friske korianderblade.

Noter

Kom evt. lidt limesaft over retten ved anretning.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg kan godt huske fornemmelsen af stegt lever og bløde løg, da jeg var barn. Noget jeg helst ville undgå i min mors køkken, da både smag og konsistens ikke faldt i god jord.
I dag er smagen helt anerledes og god, og mere aromatisk. En af grundende skyldes, at jeg bruger kalvelever fremfor svinelever, og jeg skamsteger det ikke til ukendelighed. Når lever tilberedes må det gerne være rosa, da det både fremhæver en god tekstur og smag.

Jeg valgte ved et tilfælde, at bruge stenbiderlever til retten, da min lokale fiskehandler gav mig en del lever med, da jeg købte et halv kilo stenbiderrogn. Det viste sig, at være en udfordring at grille stenbiderlever, da de langsomt begyndte at smelte lidt som foie gras gør ved for lang tids stegning. Jeg vil ikke anbefale at grille stenbiderlever, hvis man får fat på noget, men at stege det kort på en pande.

Sammen med tomaterne, det stærke fra chilien og syren fra limen går det rigtig godt i spænd med den grillede lever.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.