ForsideFjerkræHønsefond

Nu var det igen tid til, at få lavet en stor portion hønsefond til fryseren. Jeg bruger ofte en hel kylling som jeg forkoger, piller derefter kødet skroget og koger skroget videre. På den måde går intet til spild og kødet kan jo bruges til ex. høns i asparges, en frikassé, gryderet :-).

Ingredienser:

  • 1 suppehøne eller kyllingeskrog eller hel kylling.
  • 1 kg. kalvehaler eller ½ l. kalvefond.
  • 2 løg i tern.
  • 1 gulerod i skiver.
  • 1 porre skåret i ringe.
  • 1 persillerod skåret i tern.
  • 1 helt hvidløg, grofthakket.
  • 100 g. champignoner.
  • 2 tomater i tern.
  • 1 laurbærblad.
  • 1 kvist timian.
  • 10 sorte peberkorn.
  • 1 tsk. koriander korn.
  • Olivenolie.
  • Salt.
  • 5 l. vand.

Sauter først grøntsagerne møre i olie. Tilsæt vand, kalvefond og kylling/skrog. Jeg lader den hele kylling koge med i ca. 35 – 40 til kødet kan pilles af skroget, hvorefter jeg smider skroget tilbage og lader det simrer under svag varme i 6 timer. Kødet kan som sagt bruges til flere retter. Når fonden har kogt i 6 timer, skal den trække i mindst en time. Jeg lader den ofte stå til næste dags morgen, hvor jeg sier den og evt. reducerer den yderligere.

Kom fonden i små fryseposer og der er nu til en del retter.

Related posts:


Kommentarer

Hønsefond — 8 kommentarer

  1. Pingback: Fransk Løgsuppe | GASTROmad

  2. Pingback: Risotto | GASTROmad

  3. Pingback: Dampet torsk på savoykål | GASTROmad

  4. Pingback: Asparges Suppe | GASTROmad

  5. Pingback: Høns i asparges med tarteletter |

  6. Pingback: Risotto |

  7. Pingback: Andebryst Sous Vide det bedste stykke and |

  8. Pingback: Avocado suppe |

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen