Afrikansk peanut og kyllingegryde med sødkartoffel

af | 26. jan 2023 | Fjerkræ, Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Simremad

Afrikansk peanut og kyllingegryde med sødkartoffel

Den lækreste afrikanske peanutbutter og kyllingegryde med sød kartoffel.

En krydret og cremet gryderet der kan laves både med kylling som i selve opskriften, eller vegetarisk. Begge dele giver en lækker simreret til flere dage på en travl hverdag.

Jeg har til retten brugt kyllingebryst som er skåret i tern. Du kan i stedet bruge delte overlår eller underlår til retten. Eneste forskel er at du får større kyllingestykker. Selve tilberedningen er ikke meget anderledes.

Vil du heller lave den afrikansk peanut og kyllingegryde som en vegetarisk gryderet udelader du kyllingen og kan i stedet tilsætte mere sødkartoffel. Udover det kan det også være en ekstra dåse bønner og linser, som giver noget dejlig fyld til denne Vestafrikanske penaut butter gryde.

Personligt er jeg vild med peanut butter i gryderetter eller i en marinade. Det giver en fantastisk lækker smag og cremet hed til en simreret som denne. Samtidig passer peanut butter perfekt til chili og kylling. I det asiatiske køkken som eksempelvis det indonesiske bruges det også en del.

Andre krydrede gryderetter: Lammetagine med Ras el Hanout // Chili con Carne

Vestafrikansk gryderet med kylling og sødkartoffel

Afrikansk peanut og kyllingegryde med sødkartoffel

Den lækreste afrikanske peanutbutter og kyllingegryde med sød kartoffel.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret, Simreret, Vegetar
Køkken: Vestafrika
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 34 minutter
Samlet tid: 1 time 19 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Krydderipasta

  • 1 spsk. sød paprika
  • 2 tsk. kommen frø
  • 2 tsk. spidskommen frø
  • 1 tsk. fennikel frø
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 rød stærk chili

Peanutgryde

  • 2 spsk. olie
  • 2 stk. store løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stk. rød chili
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 500 g. kyllingebryst skåret i tern
  • 500 g. sød kartoffel skrællet og skåret i tern
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 – 4 dl. tomatpassata
  • 1 – 2 dl. grøntsagsfond
  • 5 spsk. peanut butter
  • 1 ds. sorte eller brune bønner
  • 250 g. frisk spinatblade
  • Saften fra 1 lime
  • 1 stk. bundt forårsløg
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Krydderipasta

  • Kom alle ingredienser i en morter eller minihakker og kør det til det en pasta.

Peanutgryde:

  • Skær løg, hvidløg og chili i tern.
  • Varm en gryde op til middelhøj varme og hæld olien.
  • Kom krydderipastaen i som steger i gryden et par minutter.
  • Tilsæt dernæst løg, hvidløg og chili, skru ned for varmen og lad det sautere et par minutter.
  • Kyllingeternene kommes i og brunes på alle sider.
  • Dernæst tilsættes sød kartoffel tern som steger med i 3 minutter.
  • Kom tomatpuré i som vendes sammen med de øvrige ingredienser i gryden og steger i 2 minutter.
  • Hæld nu tomatpassata, grøntsagsfond sammen med peanut butter i gryden.
  • Lad det hele simre i 25 minutter, hvorefter spinatbladene kommes ved.
  • Smag til med limesaft og salt og peber.

Noter

Server forårsløg som er skåret i skiver og frisk koriander.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Kylling og peanutbutter gryde med sødkartoffel

Ingredienser til en vestafrikansk peanut og kyllingegryde

Langt de fleste af os ligger inde med de fleste af ingredienserne krydderiblandingen. Sødkartofler kan købes i næste alle supermarkeder og ligeledes peanut butter. Bruger du ikke det hele af glasset smager det skønt på et stykke brød.

Ved servering drysses gryderetten med friske korianderblade og eventuelt skåret forårsløg.

Tilbehør til afrikansk peanut og kyllingegryde

Ris og brød som naan passer rigtig godt til denne aromatiske gryderet. Du kan godt udelade begge dele, da retten er ret bastant i det, hvis du følger min opskrift.

Du kan også tilsætte mere væde som grøntsagsfond hvis du gerne vil have kyllingegryderetten mere tynd. Jeg anbefaler at du først tilsætte mere væde efter den er simret færdig.

Som mange andre gryderetter kan den opvarmes i gryden eller mikroovnen næste dag, og kan sagtens spises over flere dage. Tidsmæssigt tager det ikke lang tid at lave den, og derfor synes jeg at den er perfekt til flere hverdage.

Vestafrikansk gryderet med kylling og sødkartoffel

Hæld det hele op i et fad som sættes på bordet.

Afrikansk kyllingegryde med peanutbutter og sødkartoffel

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!