Rodfrugtsuppe er en perfekt og billig måde, at tilberede en super lækker suppe på, som endda næsten passer sig selv. Den er desuden utrolig billig at lave.
Rodfrugtsuppe Opskrift
Supper er en af mine favoritretter i efterårs- og vintermånederne, hvor jeg bruger lidt af hvert jeg har i køleskabet.
Jeg har i alt brugt lidt over 1 kg rodfrugter af forskellige slags som eksempelvis knoldselleri, persillerod, pastinak og gulerødder og kartofler i min opskrift på en rodfrugtsuppe.
Man kan sagtens bruge de rodfrugter man selv holder af eller har liggende af rester i køleskabet, og på den måde gøre alle i familien glade.
Andre skønne supper: Kartoffelsuppe // Butternut Squash Suppe // Porresuppe // Gulerodssuppe
Rodfrugtsuppe
Ingredienser
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 250 g. persillerødder
- 250 g. pastinak
- 250 g. knoldselleri
- 250 g. gulerødder
- 150 g. kartofler
- 1½ l. hønsefond
- ½ dl. soyasauce
- Evt. 1 dl. hvidvin
- 2 dl. fløde
- 1 bouquet garni af timian laurbærblad, rosmarin
- Evt. frisk koriander
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl rodfrugterne, og fjern skallen fra løg og hvidløg. Skær rodfrugter, hvidløg og løg i mindre stykker.
- Sæt en stor gryde over blusset ved middel varme.
- Kom en sjat olie i gryden og sauter rodfrugter, hvidløg og løg i ca. 5 minutter.
- Tilsæt hvidvin og lad det koge lidt op.
- Hæld hønsefond og soyasauce ved sammen med bouquet garni og lad det småsimre i ca. 45 minutter.
- Tag bouquet garni op af gryden, og blend massen enten med en stavblender i gryden eller ved, at hælde det op i en blender. Nemmest er med en stavblender.
- Smag til med fløde, salt og peber, og lad evt. suppen småsimre en times tid endnu med bouquet garni i.
- Ved servering kan man drysse friske koriander blade over suppen, og f.eks. serverer rejer til, der bare kommes i suppen eller som tilbehør.
Noter
Det gode med denne slags suppe er at ingredienserne bare skal simre i en lille times tid og dernæst blendes med en stavblender.
En anden god ting ved den er udover den er nem at lave at den ligeledes er meget billig, og man kan f.eks. lave dobbelt portion og have til to dage, eller til en hurtig frokost.
De rodfrugter jeg har brugt i denne opskrift på rodfrugtsuppe var hvad jeg havde liggende i køleskabet. Suppen består derfor af gulerødder, knoldselleri, pastinak, persillerødder og kartofler. Kartoflerne er med til at tykne suppen. Meget ofte kan man købe en pose blandede rodfrugter i de fleste supermarkeder og så er du allerede godt kørende.
Som tilbehør til rodfrugtsuppe valgte jeg at stege et par kyllingefileter, som efterfølgende blev skåret i tynde skiver, og serveret til suppen.
Man kan også vælge at bruge frosne eller marinerede rejer, som bare kommes i suppen som de er når man serverer den. Mulighederne er virkelig mange og meget nemme.
Ønsker du i stedet at serverer noget brød til suppen kan jeg anbefale disse: Madbrød
De krydderier jeg har brugt i denne rodfrugtsuppe kan også udskiftes med dem man selv kan lide.
Suppen er lidt en freestyle opskrift da man som sagt kan bruge de rodfrugter og krydderier som man har lyst til. Jeg har ligeledes brugt hønsefond, hvilket i sig selv ikke er strengt nødvendigt, men bruges som smagsforstærker. Det samme gælder for hvidvinen.
Sprød chorizo, sprød bacon, dampet hvid fisk, stegt hvid fisk – måske med pharmaskinke om – alt passer godt til denne suppe. Prøv også at drysse granatæble kerne på lige inden servering.
Perfekte forslag Christian.
Takker :-).
Bedste hilsner
Søren