og

Oksehjerte med blå ost og svampe – Dejlig og nem simreret  

af | 11. feb 2022 | Hovedretter, Okse - Kalvekød, Opskrifter, Simremad, Vinter

Oksehjerte med blå ost og svampe

Oksehjerte gryde er en lækker opskrift at lave en stor gryderet på med en dejlig smag af blå ost og svampe, som passer rigtig godt til oksehjerter.

Oksehjerte sammen med en skøn urtemos af kartofler og knoldselleri har man en gryderet til flere dage.

Indmad som oksehjerte passer utrolig godt i mange forskellige simreretter, hvor kødet langsomt tilberedes og bliver dejlig mørt. I virkeligheden en enkel måde at lave sin aftensmad på, hvor der let kan være til mere end en dag, hvilket jeg er rigtig vild med. Samtidig kan du variere opskrifterne efter dine egne smagsløg.

I denne opskrift på oksehjerte har jeg tilsat en dejlig blå ost, Måneskær der ikke dominerer gryderetten, men mere runder den. Desuden har jeg tilsat portobello svampe som både giver fylde og smag. Derudover brugte jeg tørrede karl johan svampe som har en fantastisk smag af vilde svampe, og passer så godt til indmad og vildt.

Har du prøvet disse skønne opskrifter: Gammeldags Benløse Fugle // Klassisk Bolognese

Gryderet af oksehjerte

Oksehjerter med blå ost og svampe

Oksehjerte gryde er en lækker opskrift at lave en stor gryderet på med en dejlig smag af blå ost og svampe, som passer rigtig godt til oksehjerter.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Oksekød, Simreret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 600 g. oksehjerter
  • 60 g. bacon
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • stk. porre
  • 2 stk. persillerødder
  • 4 stk. portobellos vampe
  • 1 ps. tørrede karl johan svampe
  • 1 øl som Erdinger
  • 2 dl. kalvefond fond
  • 40 g. blå ost som Måneskær
  • 2 dl. madlavningsfløde
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Del hjertet i to og rens det for blodrester. Skær det dernæst i tern.
  • Skær baconen i tern.
  • Skalotteløg og hvidløg skæres i tern, og porren deles på langs og skæres i skiver.
  • Persillerødderne skrælles, skæres i tern.
  • Portobello svampene skæres i skiver og steges brune på en varm pande og tages dernæst af og sættes til side.
  • Opblød karl johan svampene som anvist på posen.
  • Varm en gryde op ved middelhøj varme og kom lidt olie. Steg baconen sprød deri, og kom dernæst oksehjerterne i som steges gyldne.
  • Tag bacon og oksehjerter op med hulske, og tilsæt eventuelt mere olie hvis det er nødvendigt.
  • Skru ned på middellav varme og sauter skalotteløg, hvidløg og porre indtil de falder sammen.
  • Kom oksehjerter, bacon og portobellosvampe tilbage i gryden med det opblødte karl johan svampe.
  • Hæld øllet i og kog det op i nogle minutter, hvorefter kalvefonden hældes i.
  • Tilsæt osten og madlavningsfløden.
  • Lad det koge og skru ned for varmen. Lad det nu simre i 1 time under låg.
  • Smag til med salt og peber.

Noter

Server en urtemos til gryderetten af kartofler og knoldselleri.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Nogle føler måske at opskrifter udover de gammelkendte som hjerter i flødesovs kan være svære at finde, og hvad gør man med et oksehjerte. Jeg tænker stykket som en rigtig skøn del fra oksen, der kan bruges i mange variationer og opskrifter. De er desværre stadig ikke noget de små supermarkeder har i køledisken, men jeg oplever heldigvis at de lidt større har dem.

Har du en slagter i din by er jeg sikker på at de har dem liggende eller kan skaffe dem hjem. Du kan i stedet bruge kalvehjerte.

Opskrifter som disse med indmad laver jeg faktisk selv alt for sjældent, hvilket jeg ikke kan undskylde med at jeg ikke kan købe hjerter hvor jeg bor. På trods af at jeg elsker retter med dem i. Selv hvor de skæres i små skiver og grilles.

Hvordan renser man oksehjerter?

Oksehjertet skal skylles for blodrester og dernæst dubbes tørt.

Oksehjerter i simret

Er oksehjerter sundt?

Oksehjerter og hjerter indeholder B12-vitaminer, jern, zink, biotin og andre sunde vitaminer. Derfor kan man sagtens bruge dem i maden.

Gryderet af oksehjerte

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!