Oksehjerte gryde er en lækker opskrift at lave en stor gryderet på med en dejlig smag af blå ost og svampe, som passer rigtig godt til oksehjerter.
Oksehjerte sammen med en skøn urtemos af kartofler og knoldselleri har man en gryderet til flere dage.
Indmad som oksehjerte passer utrolig godt i mange forskellige simreretter, hvor kødet langsomt tilberedes og bliver dejlig mørt. I virkeligheden en enkel måde at lave sin aftensmad på, hvor der let kan være til mere end en dag, hvilket jeg er rigtig vild med. Samtidig kan du variere opskrifterne efter dine egne smagsløg.
I denne opskrift på oksehjerte har jeg tilsat en dejlig blå ost, Måneskær der ikke dominerer gryderetten, men mere runder den. Desuden har jeg tilsat portobello svampe som både giver fylde og smag. Derudover brugte jeg tørrede karl johan svampe som har en fantastisk smag af vilde svampe, og passer så godt til indmad og vildt.
Har du prøvet disse skønne opskrifter: Gammeldags Benløse Fugle // Klassisk Bolognese
Oksehjerter med blå ost og svampe
Ingredienser
- 600 g. oksehjerter
- 60 g. bacon
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1½ stk. porre
- 2 stk. persillerødder
- 4 stk. portobellos vampe
- 1 ps. tørrede karl johan svampe
- 1 øl som Erdinger
- 2 dl. kalvefond fond
- 40 g. blå ost som Måneskær
- 2 dl. madlavningsfløde
- Salt og peber
Sådan gør du
- Del hjertet i to og rens det for blodrester. Skær det dernæst i tern.
- Skær baconen i tern.
- Skalotteløg og hvidløg skæres i tern, og porren deles på langs og skæres i skiver.
- Persillerødderne skrælles, skæres i tern.
- Portobello svampene skæres i skiver og steges brune på en varm pande og tages dernæst af og sættes til side.
- Opblød karl johan svampene som anvist på posen.
- Varm en gryde op ved middelhøj varme og kom lidt olie. Steg baconen sprød deri, og kom dernæst oksehjerterne i som steges gyldne.
- Tag bacon og oksehjerter op med hulske, og tilsæt eventuelt mere olie hvis det er nødvendigt.
- Skru ned på middellav varme og sauter skalotteløg, hvidløg og porre indtil de falder sammen.
- Kom oksehjerter, bacon og portobellosvampe tilbage i gryden med det opblødte karl johan svampe.
- Hæld øllet i og kog det op i nogle minutter, hvorefter kalvefonden hældes i.
- Tilsæt osten og madlavningsfløden.
- Lad det koge og skru ned for varmen. Lad det nu simre i 1 time under låg.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Nogle føler måske at opskrifter udover de gammelkendte som hjerter i flødesovs kan være svære at finde, og hvad gør man med et oksehjerte. Jeg tænker stykket som en rigtig skøn del fra oksen, der kan bruges i mange variationer og opskrifter. De er desværre stadig ikke noget de små supermarkeder har i køledisken, men jeg oplever heldigvis at de lidt større har dem.
Har du en slagter i din by er jeg sikker på at de har dem liggende eller kan skaffe dem hjem. Du kan i stedet bruge kalvehjerte.
Opskrifter som disse med indmad laver jeg faktisk selv alt for sjældent, hvilket jeg ikke kan undskylde med at jeg ikke kan købe hjerter hvor jeg bor. På trods af at jeg elsker retter med dem i. Selv hvor de skæres i små skiver og grilles.
Hvordan renser man oksehjerter?
Oksehjertet skal skylles for blodrester og dernæst dubbes tørt.
Er oksehjerter sundt?
Oksehjerter og hjerter indeholder B12-vitaminer, jern, zink, biotin og andre sunde vitaminer. Derfor kan man sagtens bruge dem i maden.
0 kommentarer