Påskeretter

af | 27. mar 2018 | Fisk og Skaldyr, Frokost, Hovedretter, Lam

I næste uge starter påsken og for rigtig mange hører der forskellige traditioner til både påskemiddagene og påskefrokosterne.
I dag er der forskellige traditioner for påskeretterne, men to ingredienser hører til i det meste af landet. Lam og æg hører traditionelt til påskebordet og begge har en religiøs betydning. Lammet symboliserer, at Jesus var offerlam, og ægget står for frugtbarheden.
Jeg har derfor samlet 12 opskrifter til påskebordet som man kan bruge til påsken, eller inspiration.

Påskeøllet og påskesnapsen har også fået en stor betydning for påskebordet, dog ikke i religiøs forstand.
Hvert år kan man købe et have af forskellige nye typer påskeøl, lidt af en efterfølger til juleøllet.

Man kan nedenstående klikke videre til de forskellige traditionelle og utraditionelle retter jeg tænker passer rigtig godt til enten påskefrokosten eller påskemiddagen.
Flere af dem er med lam og æg for, at beholde de gamle traditioner, da både lam og æg også har stor betydning for påsken. Men udover lam og æg hører der også andre frokostretter til påsken som f.eks. rullepølse, sild og høns i asparges,

 

Langtidsstegt Lammkølle.

 

Lammekrone med Crust.

 

Ølbraiserede Lammenakker.

 

Lammebov med Ramsløg.

 

Stenbiderrogn & Pocheret Æg.

 

Stenbiderrogn på Æggeblomme.

 

Æg i Cocotte – Oeufs en Cocotte.

 

Asparges med pocheret æggeblomme.

 

Deviled Eggs / Djævle Æg.

 

Rullepølse.

 

Røget sild.

 

Tarteletter med Høns i Asparges.

Jeg ønsker Jer alle en rigtig god Påske.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!