Jeg har samlet 12 dejlige opskrifter til påskebordet som man kan bruge til påsken, eller som inspiration.
I næste uge starter påsken og for rigtig mange hører der forskellige traditioner til både påskemiddagene og påskefrokosterne.
I dag er der forskellige traditioner for påskeretterne, men to ingredienser hører til i det meste af landet. Lam og æg hører traditionelt til påskebordet og begge har en religiøs betydning. Lammet symboliserer, at Jesus var offerlam, og ægget står for frugtbarheden.
Jeg har derfor samlet 12 opskrifter til påskebordet som man kan bruge til påsken, eller inspiration.
Påskeøllet og påskesnapsen har også fået en stor betydning for påskebordet, dog ikke i religiøs forstand.
Hvert år kan man købe et have af forskellige nye typer påskeøl, lidt af en efterfølger til juleøllet.
Man kan nedenstående klikke videre til de forskellige traditionelle og utraditionelle retter jeg tænker passer rigtig godt til enten påskefrokosten eller påskemiddagen.
Flere af dem er med lam og æg for, at beholde de gamle traditioner, da både lam og æg også har stor betydning for påsken. Men udover lam og æg hører der også andre frokostretter til påsken som f.eks. rullepølse, sild og høns i asparges,
Æg i Cocotte – Oeufs en Cocotte.
Asparges med pocheret æggeblomme.
Tarteletter med Høns i Asparges.
Jeg ønsker Jer alle en rigtig god Påske.
0 kommentarer